Maaş ödemeyen patrona ödül, işçinin payına açlık


■ Emek Servisi

Kayı İnşaat’ın Cezayir’deki inşaatlarında çalışıp 1 yıllık ücretlerini alamayan ve İnşaat-Sen öncülüğünde patron Coşkun Yılmaz’ın İstanbul Levent’teki ofisi önünde direnişe geçen işçilere yenileri eklendi.

Beşinci gününü geride bırakan direnişe dün Adana ve Hatay’dan gelen işçiler de dahil oldu. Ofisin bulunduğu plazanın önünde sendika adına yapılan açıklamada, şöyle dendi:


“Kayı İnşaat’tan parasını alamayan işçiler Türkiye’nin dört bir yanından gelmeye devam ediyor. Kayı İnşaat şantiyelerinde çalışan, o binaları inşa eden işçiler hak edişlerini 2 yıldır alamadılar. Ama Coşkun Yılmaz 3 kıtada 6 bin işçi çalıştırıyor, yeni ihaleler alıyor. 9 kez hükümetten başarı ödülü aldı. Yatı, villaları, arabaları var; işçilerin önünde direndiği plazada çalışıyor ama hâlâ işçilerin haklarını vermedi.”

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi: “Bizler bir gün faturalarımızı geciktirsek devlet hemen peşimize düşüyor. Coşkun Yılmaz’ın bize olan borcu için devlet neden hiçbir şey yapmıyor, bunun peşine düşmüyor? Çocuklarımıza telefon, tablet bile alamıyoruz, onların derslere girmesini sağlayamıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanından hakkımızı almak için geldik. İşçiler bu sorunlarla baş başa bırakılamaz, tüm bakanlıkları bu sorunu çözmek için göreve çağırıyoruz.”