Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye'ye seyahat uyarısının kaldırılması için Ankara'yla görüşmelerin sürdüğünü açıklarken, yurtdışında koronavirüs kapan tatilcilerin Almanya'ya dönüşünün devlet tarafından sağlanmayacağı konusunda uyarı yaptı

Maas’tan Türkiye uçuşları ve diğer ülkelere gidecek tatilciler konusunda bilgilendirme

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Almanya medyasına verdiği röportajda, pandemi nedeniyle Türkiye'ye uygulanan seyahat uyarısına dair önemli açıklamalar yaptı.

Erdoğan hükümetiyle görüşmelerin sürdüğünü belirten Maas, seyahat uyarısının kalıcı olmayacağını dile getirdi. Ancak bu uyarının ne zaman kaldırılacağı konusunda net bir tarih vermedi. Almanya Dışişleri Bakanı, bunu ‘pandeminin gidişatının belirleyeceğini’ kaydetti.

'VİRÜS KAPANI GERİ GETİRMEYECEĞİZ'

Maas, yurt dışına gidecek Almanya vatandaşlarının dönüşleriyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Yurttaşlarının virüse kapmamak için azami ölçüde dikkat göstereceklerini ümit ettiklerini söyleyen Maas, tatilcilere Almanya dışında virüs bulaşması durumunda ise bu kişilerin devletinin göndereceği uçaklarla ülkeye getirilmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Maas, “Tatilde virüs kapanlar onları Almanya'ya bizim geri getireceğimizi düşünmesin” dedi.

Maas, “Tabii ki yurt dışındaki misyonlarımız her zaman acil durumlarda konsolosluk desteği sağlamaya hazır. Ama Federal Hükümet, bu kez Alman tatilcileri yurda getirmek için uçak gönderemeyecek” ifadesini kullandı.

Şu an seyahat izni verilen ülkelerdeki koronavirüs önlemlerinin ihlal edilmesi ihtimaline de değinen Alman Bakan, bu ülkeler için kısa süre içinde yeniden yasak getirileceğini vurguladı.

Almanya, 15 Haziran'dan sonra 31 Avrupa ülkesine yapılacak uçuşlara izin verecek. Fakat Türkiye, bu ülkeler arasında yer almıyor.