İktidar tarafından sıkça hedef gösterilen Mabel Matiz, kendisinden 'Yılın İyileri' gecesinde ödül takdim etmesini talep eden GQ Türkiye ekibinin 'Karakol' isimli şarkısı sebebiyle vazgeçtiğini açıkladı. "Bu ilk hikaye değil. Derim kalın" diyen Matiz, "Bizler ancak birbirimizin varlığını kabul ederek, birbirimize el uzatarak bir arada olabileceğiz" ifadelerini kullandı.

Mabel Matiz: GQ ekibi 'Karakol' klibi sebebiyle ödül takdimimden vazgeçti

Şarkıları ve klipleri büyük beğeni toplayan ve iktidar tarafından sıkça hedef gösterilen müzisyen Mabel Matiz, GQ Türkiye dergisinin 'Yılın İyileri Ödül Töreni'nde sansüre uğradığını belirtti.

Törene ödül takdim etmek için davet edildiğini fakat söz konusu ödül verilirken 'Karakol' isimli şarkısı sebebiyle sahneye çağrılmadığını belirtti.

Ödül törenine katıldığı sırada takdim için bir başka ismin sahneye çağrıldığını aktaran Matiz, yapılan değişikliğin nedenini "Yazın 'Karakol' klibiyle ilgili yaşanan sansür haberleri ve yoğun gündem sebebiyle GQ Türkiye ekibinin son gün benle ilgili takdimden vazgeçtiğini, gün boyu kendi içlerinde bunun görüşmelerinin/tartışmalarının yapıldığını birinci ağızdan öğrendim" ifadeleriyle açıkladı.

Mabel şunları kaydetti:

"Dün ilginç bir gece geçirdim ve sizinle paylaşmak istedim. 1-1.5 ay kadar önce GQ Türkiye ekibinden, Yılın İyileri ödül gecesinde ödüllerden birini takdim etmem yönünde bir rica ve teklif aldım. Kabul ettim ve kendilerine katılabileceğimi kendilerine ilettim.

Kime ödül takdim edeceğim haftalar öncesinden bana ve ekibime bildirildi. İki gün önce bu bilgiler son kez teyit edildi. Dün gece ödül törenine katıldım. Bana bildirilen ve takdim edeceğim ödül sırasında, takdim için başka biri sahneye çağrıldı.

Bütün ödüller takdim edildi. Tören after'a dönüştükten sonra ekibim aracılığıyla bu değişikliğin nedenini öğrenmek için GQ Türkiye ekibinden, konu hakkında bilgi sahibi bir kişiye ulaştım. Sonucunda öğrendiğim şey beni şaşırttı. Yazın 'Karakol' klibiyle ilgili sansür haberleri ve yoğun gündem sebebiyle GQ Türkiye ekibinin son gün benle ilgili takdimden vazgeçtiğini, gün boyu kendi içlerinde bunun görüşmelerinin/tartışmalarının yapıldığını birinci ağızdan öğrendim. Ne yazık ki bana son andaki bu değişikliği bildirme nezaketi bile gösterilmemişti.

Bu ilk hikaye değil. Derim kalın. Böyle şeyler ara ara oldu, bunlar beni yolumdan, oluşumdan döndürmedi. Döndürmez de. Büyütmemeyi ve yola devam etmeyi hep düstur edindim. Ödül takdim edip etmemek de zaten bir mesele değil. Ancak ana teması 'Co-exist' yani 'bir aradalık' olan, uzun uzun 'bir aradalık' konuşmalarının yapıldığı, sponsorlarla dolup taşmış bir gecede şahsıma yapılan bu nezaketsizliği ve ayrımcılığı yine de paylaşmak, kamuoyunun takdirine sunmak istedim.

Sansürün kendisini de, olayın geneline hasıl olan dev iletişimsizliği de son derece yanlış ve nezaketsiz buluyorum. GQ Türkiye ekibi ile gün boyu süren görüşmelerimizde kendileri elbette böyle bir sansürün olmayacağını, ekip içinden gelen bilginin gerçeği yansıtmadığını, bunun yalnızca 'organizasyonel bir hata' olduğunu söylediler.

Mobbing üzerinden sansürün normalleştirildiği bir ortamda bunu itiraf etmelerini zaten beklemiyoruz. Zaten yoğun olan gündemi bu küçücük meseleyle meşgul ettiğim için affınıza sığınıyorum. Ancak ortak bilincin gelişmesi ve büyük değişimin tam olarak gerçekleşmesi için, bu tür hikayelerin paylaşılmasını önemli buluyorum.

Bizler ancak birbirimizin varlığını kabul ederek, birbirimizi anlamaya çalışarak, birbirimize el uzatarak bir arada olabileceğiz. Ancak o zaman güzel, ferah, daha aydınlık bir yere varabileceğiz. Birbirimizi yok sayarak, birbirimize haksızlık ederek değil. Hayatın her anında bu bilince ihtiyacımız var"

GQ TÜRKİYE: 'TALİHSİZLİK'

GQ Türkiye ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada sansürü 'talihsizlik' olarak nitelendirdi. Açıklamada, "Yaşanan talihsizlikte, ifade edildiği şekilde bir kastımız olmasa da son derece nazik bir dille organizasyondan kaynaklanan hatamızı ortaya koyan Sevgili Mabel Matiz'i üzdüğümüz için özür dileriz. Bize her daim ilham veren Mabel'i anıyoruz, bir arada, güzel ve aydınlık bir gelecek hayalini paylaşıyoruz" denildi.

KARAKOL TREND LİSTELERİNE GİRMİŞTİ

Müzisyen Mabel Matiz'in yeni şarkısı 'Karakol' dijital müzik platformlarında 1 Temmuz tarihinde yayınlanmıştı.

Matiz, yeni şarkısını sosyal medya hesabından "Göğsümden söküldü “Karakol”. Benden çıktı, artık sizindir.. Tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimle.." diyerek duyurmuştu.

Şarkının klibi büyük beğeni toplarken, YouTube'da trend'lerdeki müzik listesinde 5. sırada yer almıştı.