Şimdiye dek gitarıyla kaydedip paylaştığı şarkılarının ardından daha geniş kitlelere ulaşmaya hazırlanan Merve Çalkan, sözü bestesi Mabel Matiz, düzenlemesi Sabi Saltıel imzası taşıyan “Defter” ile dinleyicinin karşısına çıkıyor. İnternet üzerinden paylaştığı şarkılarla dinleyici kitlesi edinen Merve Çalkan, aslında Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji mezunu. Felsefe ve edebiyatla ilgilenen sanatçı, üniversite yıllarından bu yana kendi şarkılarını yapmaya […]

Mabel Matiz’in sayfalarından Merve Çalkan’ın “Defter”ine

Şimdiye dek gitarıyla kaydedip paylaştığı şarkılarının ardından daha geniş kitlelere ulaşmaya hazırlanan Merve Çalkan, sözü bestesi Mabel Matiz, düzenlemesi Sabi Saltıel imzası taşıyan “Defter” ile dinleyicinin karşısına çıkıyor.

İnternet üzerinden paylaştığı şarkılarla dinleyici kitlesi edinen Merve Çalkan, aslında Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji mezunu. Felsefe ve edebiyatla ilgilenen sanatçı, üniversite yıllarından bu yana kendi şarkılarını yapmaya devam ediyor.

Sözü ve bestesi Mabel Matiz imzası taşıyan “Defter”in bir de hikayesi bulunuyor. Merve Çalkan, 6 Ekim 2015’te adını “Defter” koyduğu bir kitap yazma hayalinin ardından Mabel Matiz’in “Defter” şarkısı ile tam 3 yıl sonra, 6 Ekim 2018 tanışmasının bir anlamı olduğunu belirtiyor. “İlerleyen süreçte şarkılarım bir albümde bir araya geldiğinde kendi defterime de ulaşmış olacağım. Mabel’in ‘Defter’i, bunun öncüsü.”

Çalkan, “Şimdiye kadar sözlerimi gitarla buluşturup çıkan sonuçları evimde kaydedip insanlarla paylaşmıştım. Şimdi ise bu dünya büyüyor. Biraz daha özgürleşiyor; özgürleşiyoruz birlikte. Bazen şiir yazar gibi, bazen de kağıda içimi döker gibi sözler yazıyorum ve bunları şarkıya dönüştürünce en başta kendime bir merhem oluşturmuş oluyorum. Bu sebeple kırılgan, hüzünlü ama aynı zamanda kocaman umut, sonsuz bir ferahlık hissini de taşıyan ve beni yansıttığını düşündüğüm bir müziğim var” diyor.

Merve Çalkan’ın “Defter” teklisi, tüm dijital platformlarda dinleyici ile buluşurken, yönetmenliğini Sarp Dökmeci’nin, görüntü yönetmenliğini ise Volkan Yıldız’ın üstlendiği klip, Sony Music Youtube kanalında yayında.