Maceraseverlere yeni heyecan: Tek Tekme

GÖKÇEN ÇİFLİK

Modern Amerikan Polisiye Edebiyatının önemli isimlerinden olan Chelsea Cain'in Tek Tekme adlı seri kitabının ilki April Yayıncılık tarafından Türkçeye çevrildi. Yazarın Gretchen Lowell ve Archie Sheridan adlı polisiye dizisi polisiye severlerin ilgisini çektiği kitapları sinemaya uyarlanmıştı. Chealsea Cane, kitaplarındaki yenilmenin adını anmayan, ölüm ve yaşam arasında oyunlar oynayan, inatçı ve bir o kadar da güçlü karakterleriyle polisiye severler için keşfedilmeye hazır!

Tek Tekme insanı içine alan bir olay örgüsüne sahip olarak serinin ilk kitabı olarak bir solukta okunacaklar listesine çok rahat eklenebilir. Tek Tekme’nin baş kahramanı Kick Lannigan derin bir geçmişin ardındaki gerçekleri gün yüzüne çıkarmaya zorlanıyor. Kick, daha küçük bir çocukken kimlik karmaşası içinde geçen, suistimaller zinciriyle birbirine dolanan korkunç bir geçmişe sahiptir. Güven duygunuzu daha çocukluktan itibaren sizden çalarlarsa korunmak ihtiyacınız olan ilk şey olacaktır. Kick Lannigan için silahlar ve bıçaklar korunmanın bir diğer adı. Çocuklukta yaşadığı gizemler zinciri rüyalarında peşini bırakmadığı gibi sıradan bir günün ardından bir anda karşısına çıkıyor. Kick gölgelerden ve geçmişinin karanlık adamlarından kurtulmasına rağmen meraklı kalabalıklar ve kötü niyetli düşmanlar tarafından asla yalnız bırakılmadı. Ve tüm bunlarla baş etmeye hazır durumda! Fakat Kick’in uğraştığı geçmiş ve onun ağır yükümlülükleri bu sefer bir o kadar daha zorlayıcı!

Tek Tekme’de Kick Lannigan’ın savaş sanatı ve ince oyunlarla baş etmesi gereken bir dünya var. Kick bu dünyanın kilit noktası çünkü geçmişin sırları; polisin yahut meraklı kişilerin ulaşamayacağından daha derinde. Kick bu suç dünyasına bir kere girip çıkmasına rağmen parçaları birleştirebilecek mi? Olaylar zinciri Kick’in düşündüğünden daha karmaşık fakat Kick Lannigan, savaşmak için adından ve geçmişinden vazgeçen bir kadın olarak durmaya hiç de gönüllü değil.

Tek Tekme serisinin ilk kitabı, sıkı macerası ve çözülmeyi beklenen bir geçmişiyle cesur okurlarını bekliyor. Kick Lannigan bu yolculuğunda yalnız olmasına rağmen yolunun kesiştiği bir dosta sahip olacak. Fakat maskelerle dolu bir dünyada büyüyen Kick için hiç bir surat güvenilir gelmiyor. Kick Lannigan yakışıklı dedektife güvenebilecek mi? Kick maskelerin ardındakilere bakmak zorunda. Kick Lannigan’ın bu gizemli dünyasının eşliğinde, Tek Tekme maceraya tutkun okurları için hazır durumda.

Chelsea Cain, New York Times çoksatan serilerinin (Heartstick, Sweetheart, Evil At Heart, The Night Season, Kill You Twice, ve Let Me Go) ve Tek Tekme’nin (One Kick) yazarı. Romanları 30’dan fazla dilde yayınlandı. New York Times Cain’in kitaplarını ‘şehvetli ve sıradışı’ olarak nitelendiriyor. İki romanı Stephen King’in favori 10 kitabı arasında yer aldı. NPR Heartstick kitabını şimdiye dek yazılmış en iyi yüz gerilim kitabı arasında gösterdi.