Geçtiğimiz günlerde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a attığı tokatla gündeme gelen 28 yaşındaki Damien Tarel 14 ayı ertelemeli olmak üzere 18 ay ceza aldı.

Macron'a tokata 4 ay hapis

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a, bir ziyaret sırasında tokat atan Damien Tarel isimli Fransız, devlet görevlisine saldırı suçundan 18 ay ceza aldı.

ANLIK BİR SALDIRI

Perşembe günü mahkemeye çıkan Damien Tarel, yaptığı hareketten pişman olduğunu söyledi. ortaçağ tarihçisi olan ve dövüş sporları ile ilgilenen 28 yaşındaki Damien T. hakkında görülen davada, önceden organize edilmemiş, spontane bir saldırı olduğu gerekçesiyle bu seviyede bir ceza verildiği açıklandı. Failin bir motivasyonu olmadığı, anlık olarak eylemi gerçekleştirdiğine karar kılındı.

KAHROLSUN MACRONCULUK

Damien Tarel de mahkemede düşünmeden davrandığını, tek motivasyonunun Macron'un politikalarından hoşnutsuz olması olduğunu ifade etti.

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran videoda, Damien Tarel isimli sağcı Fransız, Drome bölgesinin güneyindeki bir ziyareti sırasında, "Kahrolsun Macronculuk" diye bağırarak bir kolunu tuttuğu Cumhurbaşkanına tokat atmıştı.