AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Macron Fransa'nın başına beladır" sözlerine yanıt veren Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını ve hükümetini, özgürlüğü seven, büyük bir özgürlükçü halkı olan Türkiye halkından ayırıyorum" dedi.

Macron'dan Erdoğan'ın 'Fransa'nın başına beladır' sözlerine yanıt

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Macron Fransa'nın başına beladır" sözlerine yanıt verdi.

Internet üzerinden yayın yapan Brut medyasına canlı yayında konuşan Emmanuel Macron, ülke ve uluslararası gündemle ilgili soruları yanıtladı.

Euronews'te yer alan habere göre, bir gazeteci Macron'a Erdoğan'ın bugünkü açıklaması ile ilgili ne düşündüğünü sordu. Macron, açıklamasında şunları söyledi:

"Ben saygıya inanıyorum, toplumlarımız gitgide şiddetleniyor ve bazı liderle de bu şiddete örnek oluyor. Siyasi liderler arasındaki bu tür hakaretlerin doğru yöntem olmadığını düşünüyorum. (...) Biz Fransa'da ifade özgürlüğünü savunuyoruz, Erdoğan'ın Türkiye'sine karşı da ifade özgürlüğünü savunmalıyız. Ben ayrıca Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını ve hükümetini, özgürlüğü seven, büyük bir özgürlükçü halkı olan Türkiye halkından da ayırıyorum."

Erdoğan, bugün cuma namazını kıldıktan sonra cami önünde gazetecilere açıklamalarda bulunmuştu:

Fransa Parlamentosu'nun Dağlık Karabağı tanıma kararını eleştiren Erdoğan, şunları söylemişti:

"Minsk Grubu bir arabulucu gruptur. Arabulucu bir grubun bağlayıcılığı olmayan bir yola tevessül etmesi manidardır. Fransa'nın arabulucu hüviyeti kaybolmuştur. Macron Fransa'nın başına beladır. Macron ile Fransa çok tehlikeli bir dönem yaşıyor. Temennim odur ki bir an önce Macron belasından Fransa kurtulsun., aksi takdirde sarı yeleklilerden kurtulamayacak. Yoksa bu da kırmızı yeleklilere dönüşebilir. Şu anda Aliyev'in Fransızların bir tavsiyesi oldu, Ermenileri bu kadar seviyorlarsa Marsilya'yı versinler. Ben de aynı tavsiyede bulunuyorum, olay bu kadar basit. Karabağ Azerbaycanlı kardeşlerimizin topraklarıdır. 28 yıldır buralar işgal altında."