Fransa Cumhurbaşkanı Macron, “Türkiye tüm kurallara aykırı davranarak ve birçok Avrupa ülkesinin çıkarlarını çiğneyerek Libya hükümeti ile anlaşmalar yapması, Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin egemenliğine saygı göstermemesi ve Libya'da yürüttüğü siyaset uluslararası hukuka aykırıdır. Türkiye Libya'da tehlikeli oyun oynuyor” dedi.

Macron: Erdoğan’a da söyledim, Türkiye Libya'da tehlikeli bir oyun oynuyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Libya konusunda açıklamalar yaptı.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile görüşmelerinin ardından Elysee Sarayı'ndaki ortak basın toplantısında konuşan Macron, Erdoğan hükümetinin Libya’daki hamlelerini eleştirdi.

AA’da yer alan habere göre Macron, “(Libya'da) Yabancı müdahaleler sona ermeli. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açık şekilde söyleme fırsatı buldum. Türkiye'nin Libya'da tehlikeli oyun oynadığını ve bu oyunun Berlin Konferansı'nda verdiği taahhütlere aykırı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

TRUMP'A DA SÖYLEDİM

Macron, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesinde bunları anlattığını aktardı.

Çin-ABD karşıtlığının Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) düzgün işlemesini engellediğini dile getiren Macron, Fransa'nın Akdeniz'in güvenliğine önem verdiğini öne sürerek şunları kaydetti:

“Türkiye tüm kurallara aykırı davranarak ve birçok Avrupa'nın çıkarlarını çiğneyerek Libya hükümeti ile anlaşmalar yapması, Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin egemenliğine saygı göstermemesi ve Libya'da yürüttüğü siyaset uluslararası hukuka aykırıdır. Türkiye, bunları yaparak NATO müttefiki olarak bekleneni yapmıyor. Türkiye'nin yaptıkları Avrupalı olarak bizim hedeflerimize aykırı. Türkiye'nin Libya'da oynadığı rolü kabul etmiyoruz.”