Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye hakkında açıklamalarda bulundu. Macron, Türkiye'de hükümet yanlısı medyanın hakkında yalanlar yaydığını söyledi.

Macron: Türkiye'de hükümet yanlısı medya yalanlar yayıyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Türkiye'yi gelecek yıl Fransa'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine karışma girişimleri konusunda uyardı.

France 5 televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Macron, bu yönde "açık tehditler" bulunduğunu söyledi.

Tayyip Erdoğan hakkında bir belgeselin de gösterildiği televizyon programında yer alan Macron "Gelecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale girişimleri olacak" dedi. Macron "Bunu kabul edilemez olarak görüyorum. Not edilmiş durumda, tehditler üstü kapalı değil" dedi.

DW Türkçe'deki habere göre seçimlere müdahalenin "kamuoyuna oynamak" biçiminde olacağını ifade eden Macron Türkiye'de geçen yıl hükümet yanlısı medyanın kendisi ve Fransa hakkında "yalanlar" yaydığını söyledi. "Geçen sonbaharda çok açık bir biçimde bir yalanlar siyaseti vardı" diyen Macron "Devlet yalanları, Türk devleti tarafından kontrol edilen medyanın, Katar kontrolündeki belli büyük kanalların yaydığı yalanlar" ifadelerini kullandı.

Macron "Yorumlarım çarpıtıldı ve Fransa İslamla sorunu olan bir ülkeymiş gibi sunuldu" diye konuştu.