Fransa Cumhurbaşkanı Macron, deniz aşırı sömürgesi Fransız Polinezyası’na ziyaret gerçekleştirdi. Macron’un karşılanması sırasında ortaya çıkan görüntüler, üzerinde yapılan oynamalarla sosyal medyada espri konusuna dönüştü.

Macron’un Fransız Polinezyası ziyaretinde boynuna asılan çiçekler espri konusu oldu: Yürüyen çelenk

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkenin Büyük Okyanus'taki sömürgesi Fransız Polinezyası’na ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Macron’un boynuna çok sayıda çiçek kolyesi asılması, sosyal medyada espri konusu oldu.

Macron’u karşılayan yetkililer, Fransız Cumhurbaşkanı’nın boynuna çok sayıda çiçek kolyesi astı. Bazı kolyeler Macron’un boynundan çıkarılırken yine de oluşan görüntü, sosyal medyada espriye dönüştü.

Sosyal medyada yayılan bir görüntü ve fotoğraflarda, Macron’un boynuna asılan kolyeler çoğaltılarak Fransız Cumhurbaşkanı hakkında “Yürüyen çelenk” esprileri yapıldı.

Euronews tarafından paylaşılan orijinal görüntüler ise şöyle:

NÜKLEER DENEMELER

Fransa, 1966-1996 arasında eski sömürgesi Cezayir ve deniz aşırı toprağı Fransız Polinezyası'nda yaklaşık 210 nükleer deneme yapmıştı. Polinezya'da yapılan 193 nükleer denemenin 147'si yer altında gerçekleşmişti.

100 binden fazla kişinin etkilendiği tahmin edilen nükleer denemeler, uluslararası tepkiler üzerine eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac döneminde sona erdirilmiş ve kurbanlara tazminat ödenmesi kararlaştırılmıştı.

Fransa'da 2010'da nükleer deneme mağdurlarına tazminat ödenmesini öngören bir yasa yürürlüğe girse de sadece 20 kişiye tazminat ödenmişti. Tazminat taleplerine ilişkin birçok başvuruyu reddeden Fransa, verdiği sözü tutmamakla suçlanmıştı.