Gergin bir atmosferde oynanan maçta Başakşehir deplasmanda Beşiktaş’ı 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın son anları büyük heyecana sahne olurken Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael kırmızı kart gördü.

Maçta gülen Başakşehir

Dolmabahçe’de kritik dönemeç… Bir tarafta liderlik kovalayan Beşiktaş, diğer yanda İskoçya’dan şen dönen Başakşehir. Sezona harika başlayan namağlup iki takım karşı karşıya… Futbol meftunları ilk düdüğü iple çekiyor.

Kartal’da Ismael eldivenleri yine genç Emre’ye teslim ederken, orta sahaya Berkay’ı atmış. Sezonun flaş ekibi, belki de ilk ciddi sınavında ülkenin en ne yaptığını takımlarından birine karşı bakalım nasıl oynayacak? Ankaragücü maçının sonunda yaşananlar ve Josef’e verilen cezadan sonra atmosferin gergin olmasına kesin gözüyle bakılıyor. İlerideki Weghorst-Muleka-N’Koudou üçlüsünün Başakşehir’e karşı performansı özellikle merak ediliyor.

Ligde henüz gol yemeyen deplasman ekibinde Emre Belözoğlu, orta sahayı kalabalık tutuyor. İlk haftalarda rakiplerine ilk yarıda boğan siyah-beyazlılar karşısında Biglia-Mahmut ikilisinin yaşları acaba dedirtiyor. Genç hoca, bu maçta Okaka yerine Keny’yi seçmiş. Transfer döneminde adı Beşiktaş’la anılan Senegalli forvetin performansı merak ediliyor. Onun dışında kanatlardaki Traore’yle Chouiar da rakip savunmaları oldukça zorlayacağa benziyor.

Tempolu başlayan maçın 10. dakikasında Beşiktaş öne geçebilirdi. Yine bir duran top tehlike yarattıysa da defans dikkatliydi. Siyah-beyazlıların etkisi giderek azalıyor, oyun dengeleniyordu. 25’te Necip’in biraz şuursuz pasıyla başlayan pozisyonda Traore gole yaklaşıyor, topun önüne yatan Necip hatasını telafi ediyordu. 40’ta Ömer Ali pozisyon hatası yapsa da N’Koudou’nun önüne atlayan Duarte takımının imdadına yetişmişti. Sanki ikinci devre her şeye gebeydi…

57’de yeni transfer Redmond, Muleka’nın yerine oyundaydı. İkinci yarı kalite biraz düşmüştü. Başakşehir cephesi sanki perşembe akşamki Avrupa mesaisinin yorgunluğunu hissediyor gibiydi. 71’de Başakşehir öndeydi. Necip’in pas hatasıyla başlayan akında Keny ile Traore’nin ortaklığı golü getirmişti. Traore, Saiss’ın bacaklarının arasından topu geçirerek genç Emre’yi avlamıştı.

73’te Redmond müthiş bir driplingi müteakip Gedson’u bulsa da Portekizli yıldızın vuruşu kötüydü. 82’de top önünde biten N’Koudou müsait durumda topu minare gibi dikmişti. Son dakikalarda Halil Umut Meler, itirazlardan Ismael’i sahadan atıyordu. Uzatmalarda Beşiktaş bastırsa da üç puan Başakşehir’in oluyordu.

Hakikaten müthiş bir maç izledik. Özellikle ilk 20 dakikası bu toprakların çok ama çok ötesindeydi. İki takımı da tebrik etmeli. Yenilgiyle tanışan Beşiktaş cephesinde Necip’in yerine yeni transfer Tayyip artık formayı alırsa şaşırmamalı. Başakşehir’e gelince… Sezona muazzam başladılar. Gol yemiyorlar, her takımı devirecek güçleri var. Sessiz ve derinden geliyorlar. Dikkat etmekte fayda var!