Maden çalışmasının yapıldığı bölgede kepçe aşağı uçtu: Heyelan uyarısı yapmıştık

Volkan Ateş

Bölge halkının itirazlarına rağmen Bursa’nın Yenişehir ilçesi Kirazlıyayla köyünde yapımına başlanan atık ve cevher zenginleştirme tesisi çalışmaları sırasında kepçenin aşağı yuvarlandığı iddia edildi.

Bölge halkı, kepçenin yuvarlandığı alanda heyelan uyarısı yaptıkları belirtti.


Atık nasıl duracak?

Kepçeyi kullanan şoförün sağlık durumunun iyi olduğunu belirten bölge halkından Mustafa Çakır, “Kepçeden atlamış şoför, durumu iyi. Kepçe 3 takla atmış. Biz heyelan bölgesi olduğunu söylemiştik. Bunu bilirkişi de belirtmişti. Biz anlatamadık, ne yazık ki olay yaşandı. Daha tesis kurulmadan böyle bir şey yaşandı” dedi.

Yenişehir Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Şafak Erdem, “Bu bölge zaten haritalarda heyelan bölgesi olarak geçiyordu. Bunun tehlikesini başından beri söyledik. Umuyoruz ki kepçe operatörü emekçi kardeşimizin durumu iyidir. Firma gerekli önlemleri almış mı bilmiyoruz. İş güvencesi önlemleri yeteri kadar alınmış mıydı sorusu akıllara geliyor. Bu durum bölgede yaşanacak bir kazanın elim sonuçlarını düşündürüyor. Bu kaza gevşek toprak yapısından dolayı gerçekleştiyse kepçeyi tutamayan toprak 3 milyon 780 bin metre küp hacimli atığı nasıl tutacak?” diye sordu.