Maden değil sömürge yasası
Türkiye'nin 7 ayrı noktasından yürüyüşe geçen ve dün Ankara'ya gelen Türkiye Çevre Platformu (TÜR-ÇEP) üyeleri, Çevre ve Orman Bakanlığı önünde...
Türkiye"nin 7 ayrı noktasından yürüyüşe geçen ve dün Ankara"ya gelen Türkiye Çevre Platformu (TÜR-ÇEP) üyeleri, Çevre ve Orman Bakanlığı önünde eylem yaptı. Eylemciler, "Taş ve kum ocakları doğayı yok ediyor", "Kazdağı yok olmasın", "2B"ler satılmasın" yazılı dövizler taşıdı.
TÜRÇEP Dönem Sekreteri Caner Gökbayrak, "Ormanlarımız hızla yok oluyor, su kaynakları kuruyor, tarım alanları beton yığınlarına dönüşüyor. Bergama, Kaz Dağları ve Artvin altın avcılarının istilasına uğradı. Yurdun dört bir yanında taş ocakları yeşili, topraklardaki yaşamı tüketiyor. Buna daha fazla seyirci kalamayız" dedi.
Gökbayrak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu talan, bu soygun durmalıdır. Topraklarımıza, ormanlarımıza, yaşam kaynaklarımıza, yaşamımıza sahip çıkmalıyız. Doğayı tahrip eden uygulamalara karşı mahkemelerin verdiği kararlar mutlaka uygulanmalıdır. Altın aramalarına son verilmelidir. Maden yasası, çevre korumacı, doğal değerlere sahip çıkan bir şekilde yenilenmelidir. Ormanların 2B adıyla satılmasına karşıyız."
Gökbayrak, eylemlerine önümüzdeki aylarda da devam edeceklerini bildirdi. Açıklamanın ardından, Gökbayrak başkanlığındaki TÜRÇEP heyeti, hazırladıkları çevre sorunlarına ilişkin raporu, yetkililere teslim etmek üzere Çevre ve Orman Bakanhğı"na girdi.
DÖRT BİR YANDAN GELDİLER
7 ayrı çevreci grup 23 Kasım Cuma günü başlattıkları yürüyüşle yurdun dört bir yanından gelerek eyleme katkı sağladı. Birinci grup Artvin, Rize, Trabzon, Ordu, Samsun güzergahını izlerken, ikinci grup yürüyüşe Akçakoca"dan başladı, Ereğli, Zonguldak, Bartın"ı geçerek Ankara"ya ulaştı.
Üçüncü grup, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Eskişehir yolundan Ankara"ya gelirken, dördüncü grup Edirne, Babaeski, Lüleburgaz, Çorlu, Silivri, İstanbul, Gebze hattını izledi. Beşinci grubun güzergahı Antakya, İskenderun, Adana, Tarsus olarak belirlenmişti. Altıncı grup Silifke, Erdemli, Mersin, Tarsus, Pozantı, Ulukışla üzerinden Başkent"e ulaştı. Yedinci grup ise Konya, Ulukışla, Bor, Niğde, Nevşehir, Avanos, Hacıbektaş, Kırşehir üzerinden gelerek Ankara"daki eyleme katıldı.
EVRIN GÜVENDİK ANKARA


