Maden işçilerinden dayanışma çağrısı

HABER MERKEZİ

Manisa Soma’da 8 yıldır tazminatları ödenmeyen Uyar Madencilik işçilerinin Bağımsız Maden-İş Sendikası öncülüğünde başlatacağı Ankara yürüyüşüne bir hafta kaldı. İşçiler 12 Ekim’de Soma’dan Ankara’ya doğru yola çıkacak, Soma Katliamı’nda katledilen 301 işçinin her biri için 1 kilometre yürüyecek. Yürüyüş 20 gün sürecek.

Ermenek’te de Uyar ve Özbey aileleri tarafından tazminat hakları gasp edilen madenciler, aynı gün Konya’daki Özbey Yem Fabrikası önünde 3 gün sürecek bir oturma eylemi başlatacak. İşçiler, bu eylemden sonuç alamazsa Konya’dan Ankara’ya doğru yürüyüşe geçecek.

Bağımsız Maden-İş Sendikası, iki şehirden başlayacak Ankara yürüyüşü için dayanışma çağrısında bulundu. İhtiyaç listesine de yer verilen çağrıda, şu ifadeler kullanıldı:

“Emek mücadelesinin dostlarının dayanışmasıyla ihtiyaçlarımızın bir kısmını çözdük. Diğer kısmı için dayanışmayı çoğaltmak önemli. Üyelerimizin dayanışması, işçi sınıfımız ve emekten yana kurumlar ve dostlarımızın katkıları dışında bir dayanağa sahip değiliz. Biz sınıfın mücadelesine inanıyoruz; çünkü sınıfın bağımsızlığını garanti eden temel etmenlerden biri mücadelesiyken diğeri ise dayanışmasıdır. Tüm emek dostlarını ve işçi kardeşlerimizi yürüyüşümüz boyunca sosyal medyadan sesimizi duyurmaya ve yürüyüş ihtiyaçlarının karşılanması için çorbada tuzum olsun diyenleri dayanışma hesabımıza katkı sunmaya çağırıyoruz.”

maden-iscilerinden-dayanisma-cagrisi-788632-1.