TMMOB Maden Mühendisleri Odası, 30 Ocak'ta Altın Politikaları Sempozyumu düzenliyor.

Maden Mühendisleri’nden Altın Politikaları Sempozyumu

BirGün EGE

İlki 2009 yılında Ankara'da gerçekleşen ve ağırlıklı olarak altının madencilik, çevre ve sosyal boyutunu ele alınan “Altın Politikaları Sempozyumu”nun ikincisi 30 Ocak 2021 Cumartesi günü gerçekleşecek.

Covid-19 pandemisi sebebiyle çevrimiçi bir şekilde gerçekleşecek sempozyum, TMMOB Maden Mühendisleri Odası'nın YouTube kanalından yayınlanacak. Maden Mühendisleri Odası bu sempozyumda, birinci sempozyumda ele alamadığı temel konulardan biri olan altının ekonomi politiğini işleyecek.

Oda tarafından yapılan açıklamada, "Madencilik ve metalürjik süreçler sonrasında elde edilen altının ne tür süreçlerde, hangi rolleri üstlendiğini, ekonomik ve siyasal işlevlerini çok boyutlu olarak ele almış olacağız. Sempozyum süresince yurtiçinden ve yurtdışından birçok değerli bilim insanlarının konuyla ilgili görüşlerini dinleme ve YouTube üzerinden soru sorma ve yorum yapma olanağını elde edeceğiz. Sempozyum sonrasında sempozyum bildirileri ve sunumları, sizlerin yönelttiği sorular ve yaptığınız katkılar derlenerek kitap halinde yayınlanacaktır" denildi.

maden-muhendisleri-nden-altin-politikalari-sempozyumu-833178-1.