Ordu Çevre Derneği, Fatsa’da altın madeni işletmesinde siyanür kullanan şirketin çalışma sahasındaki toprakları, yollara ve ormanlık alanlara dökmesi üzerine Altıntepe Maden Şirketi hakkında ikinci şikayette bulundu.

'Maden şirketi bir suçu kapatmak isterken ikinci suçu işledi'

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), Fatsa’da siyanürle altın ayrıştırması yapan Altıntepe Maden şirketi hakkında Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne şikayet dilekçesi verdi.

ORÇEV Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, “Fatsa’da altın madeni işletmesinde siyanür kullanan şirketin çalışma sahasındaki toprakları, yollara ve ormanlık alanlara döktüğü tespiti yapıldı. Bunun üzerine Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü iki kez şikayet yazısı yazdık” dendi.

ŞİRKET SUÇ İŞLİYOR

ORÇEV Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada şirketin suç işlediği vurgulanarak, “Fatsa Bahçeler Mahallesi’nde bulunan Altıntepe Maden Şirketi daha önce ÇED raporuna aykırı olarak hafriyatları Maksutlu ve Bahçeler Mahalle yollarına dökmüştü. Yaptığımız şikayet üzerine apar topar yoldaki hafriyatı kaldırarak orman kenarına döktüler" denildi. Bunun üzerine ikinci şikâyeti yaptıklarını belirten dernek. "Yani Altıntepe Madencilik Şirketi, birinci suçunu kapatmaya çalışırken ikinci suçu işledi. Şikayetimizin belgeleri jandarmada ve Fatsa Orman İşletme Müdürlüğünde bulunuyor. İki kurum dökülen toprakları yerinde belirleyerek tutanaklarını tuttular. Halk da tepkisini gösterdi. Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yaptığımız şikayette, Şirket hakkında ÇED’e aykırılıktan gerekli yasal işlemin yapılmasını istedik” dedi.