Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere deprem bölgelerine gitmek isteyen madenciler, saatlerdir Ankara’da bekletiliyor. Madenciler bir tane bile uçak gönderilmemesine tepkili: “Kimse kılını kıpırdatmıyor. Oradaki canların hakkına giriyorlar.”

Madenciler Ankara'da bekletiliyor: Kimse kılını kıpırdatmıyor
Fotoğraf: GMİS

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 6 Şubat sabahı 10 ilde yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi yıktı. Açıklanan son resmi verilere göre, 5 bin 894 kişi yaşamını yitirdi, 34 bin 810 kişi de yaralandı.

Maraş merkezli depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken her geçen saniye enkaz altındakiler için daha da kritik hale geliyor. Başta Hatay, Adıyaman ve Maraş’tan enkaz altındakilerin kurtarılması için çağrılar yapılırken ve AFAD ekiplerinin yetersizliğine tepkiler yükseliyor, Ankara’da onlarca madenci saatlerdir deprem bölgesine gitmek için bekliyor.

Evrensel'in haberine göre; dün sabah (7 Şubat) saat 8’den akşama kadar Zonduldak’ta bekletilen TTK’li madencilerin 260’ı, bu gece 12’den beri de Ankara’da bekletiliyor.

Saatlerdir uçak bekleyen madenciler öfkeli: "260 kişi gece saat 12’den beri Ankara’da bekliyoruz. Bir tane uçak bile gönderilmiyor bize. Bizi burada bekletiyorlar. Biz burada insanların canı için bekliyoruz. Her dakika önemli. Olay yerine hemen intikal etmek istiyoruz ama kimse kılını kıpırdatmıyor. Oradaki canların hakkına giriyorlar.”

TTK madencilerinin bir kısmı daha önce deprem bölgelerine gönderilmişti, ancak deprem bölgelerinde daha çok desteğe ihtiyaç olduğu belirtiliyor. Bunun karşısında Ankara’da saatlerdir bekletilen madenciler artık oyalanmak değil, enkaz altından insanları çıkarmak istediğini söylüyor.