Kazdağları’nda yapılmak istenen maden faaliyetlerine tepki gösteren yurttaşlar, madenin yapılacağı şantiye bölgesinde ve Çanakkale Meydanı’nda eylem yaptı. Eylemciler, madenci şirketler Kazdağları’ndan gidene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti

Madenciler gidecek yaşam kazanacak!

HABER MERKEZİ

Kazdağları’nda yapılmak istenen maden faaliyetleri tepki gösteren yurttaşlar, madenin yapılacağı şantiye bölgesinde ve Çanakkale Meydanı’nda eylem yaptı. Eylemciler, madenci şirketlerin Kazdağları’ndan gidene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti

Su ve Vicdan Nöbeti Kazdağları’nda maden faaliyeti yürütmek isteyen Doğu Biga Madencilik şantiyesi önünde, Kazdağları Dayanışması ise Çanakkale Meydanı’nda eylem yaptı.

Su ve Vicdan Nöbeti üyeleri Doğu Biga Madencilik önünde yaptığı açıklamada, şirketin malzeme tedariği yaptığı ve yerleşik düzene geçtiklerini belirtti.

Kirazlı da bulunan şantiye alanına giden yurttaşlar, şirket yetkilileri bir kez daha Kazdağları’nda madencilik faaliyeti istemediklerini belirtti.

Kazdağları Dayanışması üyeleri ise Çanakkale İskele Meydanı’nda her cumartesi yaptığı eylemi tekrarladı. Eylemlerinin 212’nci gününde olduklarını belirten eylemciler “Ruhsatsız şirket Alamos Gold ve yerli iştirakçisi Doğu Biga, hala dağlarımızı işgal etmekte. Orman Bölge Müdürlüğü, Valilik ve Jandarma, ormanları, temiz bir çevrede yaşama hakkımızı koruyacağına son bir haftadır her gün, Kirazlı'da çadırlı nöbet tutan yaşam savunucularına ceza kesmekte, aynı kişilere her gün kimlik sorarak, çadırlarını kontrol ederek baskı kurmaya çalışmaktadır. Bilinsin ki korkmuyoruz. Çünkü Anayasanın 56. maddesi gereği sağlıklı bir çevrede yaşama hakkımızı savunuyoruz. Çünkü sincaplara, karacalara, ağaçlara verdiğimiz sözü tutuyoruz. Onlar ormandan gidene kadar Kazdağları’nı terketmiyoruz” dedi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: Bu projelere izin verilirse; Kazdağları ormansızlaştırılacak. Milyarlarca ton kaya dinamitle patlatılacak. Yüzlerce yıl boyunca asitli sular, kanser yapıcı ağır metaller sızacak, yüz binlerce ton siyanür dökülecek toprağa dökülecek. Bize ve Kazdağları’nda yaşayan sayısız masum canlıya da ölüm kalacak. O yüzden boşuna heveslenmeyin; cezalar bizi yıldıramayacak. Madenciler gidecek, yaşam kazanacak.”