Muğla’da yapılmak istenen maden için Akbelen Ormanı’nda 30 ağacın kesilmesinin ardından köylüler, bölgede nöbete başladı. Köylüler ormanlarının madene kurban edilmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

Madene karşı her ağacı koruyacağız

Muğla'nın Milas İlçesi İkizköy yakınındaki Akbelen ormanının kesilerek kömür ocağı yapılmak istenmesine karşı köylülerin direnişi devam ediyor. Önceki gün Limak Enerji ortaklığındaki YK Enerji’nin işlettiği termik santrallara kömür ihtiyacını karşılamak için 30 kızılçam ağacının katledilmesinin ardından köylüler nöbete başladı.

Önceki gün kesim sırasında olan biteni bir video ile duyuran İkizköylü 42 yaşındaki Necla Işık, iki yıldır ormanları için mücadele ettiklerini söyleyerek, “Önceki gün bizim için kırılma noktasıydı. Orman Genel Müdürlüğü yetkililerinin paldır, küldür gelip Akbelen Ormanı’na müdahale etmesinden haberimiz olup, yetişene kadar ağaçlarımızı kurban etmelerinin ardından İkizköylüler olarak burada çadırımızı kurduk” diye konuştu.

Işık, tek bir ağacı bile kaybetmemek için gece gündüz nöbet tuttuklarını bildirerek, “Ben ilk defa sabah çok rahat uyandım. Artık biliyorum ki Necla bir tane değil burada. Onlarca, yüzlerce Necla geldi. Akbelen Ormanız bizimdir, bizim kalacak. Sonuna kadar direnişteyiz” dedi.

Köylülerin gönüllü avukatı İsmail Hakkı Atal, Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri aleyhine dava açtıklarını hatırlattı: “İki bayramdır huzur vermediler. Ormanı ormancılardan korumaya çalışıyoruz. Orman Genel Müdürlüğü, devletin ormanını termik santrala satmış, satamaz. Çiftçinin feryatları yükseliyor, yarın öbür gün bu kömürü mü yiyeceksiniz? Elektrik enerjisiyle ürettiğini parayı mı yiyeceksiniz?” Öte yandan nöbet alanını ziyaret eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Akbelen Ormanı’nı korumak için mücadele eden halk ile dayanışmak, yaşamı savunmak için direniş alandaydık. Doğayı koruyan insanların, yaşam savunucularının yanındayız. Direnenler kazanacaktır. Kazanılan şey yaşamdır” dedi.

ANKA