Fatsa’daki madenin alanı genişletmesine tepki gösteren CHP’li Adıgüzel, “Bu maden Fatsa’ya yakın değil, direkt Fatsa’nın üzerinde. Fatsa’nın üstünde siyanür havuzları var, daha fazlası yapılmak isteniyor” dedi.

Madenlerin siyanür havuzları Ordu'yu kuşatmış durumda

Haber Merkezi

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Valiliği’ne bağlı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nca Tarım İl Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü’nün oluruyla Fatsa’daki altın madeninin alanının genişletilmesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurusu yapıldığını söyledi. Adıgüzel, “Ordu için bu altın maden alanlarının ilan edilmesi bir ganimet değildir, bu topraklara ihanettir, rezalettir” dedi.

Fatsa’daki altın madeninin önünde açıklama yapan Adıgüzel, “Şehre ne kadar yakın olduğunu görecek bir alandayız. Yeşil Fatsa’mızın bağrındaki sarı çıbanı görüyorsunuz. Altın madeni diye iki bin dönümlük işgali görüyorsunuz. Dört bin dönüme çıkarılmak için yeni ÇED başvurusu yapıldı. Bu maden Fatsa’ya yakın değil direkt Fatsa’nın üzerinde. Fatsa’nın üstünde siyanür havuzları var, daha fazlası yapılmak isteniyor” dedi.

Adıgüzel şöyle devam etti: “ÇED sürecinin durdurulma kararı çıktı ama aldığımız bilgiler kapalı kapılar arkasında kuytu köşelerde pazarlıklar yapıldığı, bu sürecin tekrar harekete geçirilmeye çalışıldığı ve Ordu Valiliği ve valiliğe bazı dairelerin destek verdiğini öğrendik. Ordu Büyükşehir Beledyesi’nin olumsuz rapor verdiğini, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), Tarım İl Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü’nün olumlu rapor verdiğini gördük. Zaten bu Orman İşletme ormanı korumuyor, orman işletme değil siyanür püskürtme şefliği gibi davranıyor. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, uluslararası maden kartellerinin taşeronu gibi davranıyor.”