Madımak katliamı zanlılarından Ahmet Turan Kılıç’ın affedilerek serbest bırakılmasına Marmaris’ten tepki geldi. Birçok sivil toplum kuruluşu ve siyasi partinin ortak düzenlediği basın toplantısında karar kınandı

Madımak Katliamı zanlısının affedilmesine Marmaris'ten tepki


ŞAKİR KEÇECİ

Madımak katliamı zanlılarından Ahmet Turan Kılıç’ın affedilerek serbest bırakılmasına Marmaris’ten tepki yağdı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi, Eğitim-Sen, DİSK Emekli-Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Haziran Hareketi ve Halkların Demokratik Partisi’nin ortak düzenlediği basın açıklamasında bu kararın vicdanlara ve adalet duygusuna indirilmiş bir darbe olduğu vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Devlet 27 yıllık adaletsizliğine devam ediyor ve bu alışkanlığından vazgeçmiyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Madımak katillerinden Ahmet Turan Kılıç’ın affedilerek serbest bırakılmasına kara verdi. Bu karar başta tüm Alevileri olmak üzere tüm çağdaş, demokrasi yanlısı ve laiklik yanlısı milyonlarca insana yapılan bir haksızlıktır. Serbest bırakılan bu zat, semah dönen çocukların, sanatçıların, yazar ve aydınların yakılarak katledilmesinden bizzat sorumludur. Madımak davasında zaman aşımı için “hayırlı olsun” diyen zihniyet bizi bir kez daha şaşırtmadı. Fakat bizlerin adalet arayışı 27 yıldır sürdüğü gibi devam edecektir. Milyonlarca insanın vicdanında mahkûm edilen ve affedilmeyen bu katliam kadar, bu katliamın üstünü örtmeye ve katilleri aklamaya çalışanlarda tarihin karanlık sayfalarına gömülmeye mahkumlardır. Madımak milyonlarca Alevinin kırmızı çizgisidir. Bir devletin yapması gereken katilleri aklamak değil adaleti sağlamaktır. Bu kararı tanımıyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Madımak katliamı bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçu insanlık vicdanında kapanmayacak ve unutulamayacak bir yara açmıştır. Bu nedenle de bu katilin bir oldu bitti ile affedilmesini kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Bu adaletsiz, haksız ve hukusuz kararı bulunduğumuz her yerde teşhir edip halkımıza duyurmaya devam edeceğiz”