Madrid’de hekimler grevde

Dış Haberler

İspanya'nın başkenti Madrid'de doktorlar, geçici sözleşmelere son verilip, kadrolu personel alımı yapılması talebiyle süresiz grev başlattı. Madrid'deki kamu hastanelerinde başlatılan grevden dolayı acil servisler ve kritik üniteler dışındaki tüm birimlerde sağlık çalışanları iş bıraktı. Sağlıkçılar haklarını alana kadar mücadeleyi sürdürecek. Madrid özerk yönetim meclisi önünde protesto düzenleyen sağlık çalışanları, geçici sözleşmeli personel alımının suiistimal edilerek tahammül edilemeyecek bir boyuta ulaştığı ve grevin zorunluluk olduğunu söyledi.

Sendikalar, grevi sonlandırmak için Madrid özerk yönetiminden, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçici sözleşmelerle çalıştırılan tüm doktorların kadroya alınmasını, geçici sözleşmelerle ilgili yönetmeliğin değiştirilmesini talep etti.

Avrupa Birliği standartlarına göre bölgesel olarak kamu hastanelerinde geçici sözleşmeli doktor çalıştırma oranının yüzde 8 olduğunu kaydeden sendika temsilcileri, Madrid'de bu oranın yüzde 53'ü bulduğunu belirtti.