ABD destekli muhaliflerin başarısız darbe girişimine sahne olan Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro, askerlerle birlikte yürüdü. Başkentin güneyinde Bolivarcı Ulusal Silahlı Kuvvetlere (FANB) ait büyük askeri kampüs Fuerte Tiuna’yı sabahın erken saatlerinde ziyaret eden Maduro, buradaki askeri akademinin bahçesinde yüzlerce asker tarafından karşılandı. Maduro, askerlere yaptığı konuşmada, “Anayasa ve kanunların komutasında birleşmiş bir FANB ihanet ve darbecilikle mücadele […]

Maduro askerlerle birlikte yürüdü

ABD destekli muhaliflerin başarısız darbe girişimine sahne olan Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro, askerlerle birlikte yürüdü.

Başkentin güneyinde Bolivarcı Ulusal Silahlı Kuvvetlere (FANB) ait büyük askeri kampüs Fuerte Tiuna’yı sabahın erken saatlerinde ziyaret eden Maduro, buradaki askeri akademinin bahçesinde yüzlerce asker tarafından karşılandı.

Maduro, askerlere yaptığı konuşmada, “Anayasa ve kanunların komutasında birleşmiş bir FANB ihanet ve darbecilikle mücadele etmelidir” dedi.

Yaşanan darbe girişimine işaret eden Maduro, “Venezuela’nın geleceği bu olamaz. Venezuela’nın geleceği barış, işsizlik ve zorluklarla mücadele edilmesidir” değerlendirmesinde bulundu.

Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez ve kuvvet komutanlarının da eşlik ettiği Maduro, daha sonra yüzlerce askerle yürüyüş yaptı.