Seçimlerde yaklaşık 20 milyon seçmen oy kullandı. Maduro’nun karşısında üç rakip var

Maduro kazanırsa ABD baskıyı artıracak: Venezuela sandık başındaydı

Yaklaşık 20 milyon vatandaşın oy kullanabildiği seçimlerde Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun karşısında Aporrea editörü Reinaldo Quijada, muhafazakar vaiz Luis Ratti, ülkenin para birimini ABD doları yapmayı savunan “muhalif” lider Henri Falcon ve Evanjelist rahip Javier Bertucci bulunuyor. Maduro’nun yeniden seçilmesinin, Venezuela’ya karşı ABD hükümeti tarafından uygulanacak bir petrol ambargosuna sebebiyet verebileceği düşünülüyor. Venezuela Devlet Başkanlığı seçimleri Aralık ayında yapılacaktı, ancak seçimler önce Nisan’a sonra Mayıs’a ertelenmişti.

Maradona: Maduro’nun askeriyim
Maduro’nun geçen Perşembe günü düzenlediği son seçim etkinliğine ünlü futbolcu Maradona da katılarak destek verdi. Kendisini Maduro’nun “askeri” olarak tanımlayan Maradona Venezuela’nın eski devlet başkanı Hugo Chavez ve efsanevi Kübalı lider Fidel Castro’ya verdiği destekle de geçmişte gündeme gelmişti.

Venezuela Seçim Komisyonu, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun yeni bir dönem daha kazanmayı beklediği, devlet başkanlığı seçimlerini engellemek amacıyla ülkeye karşı ‘uluslararası şiddet’ kullanıldığını bildirdi. Ulusal Seçim Komisyonu Başkanı Tibisay Lucena, Kanada’nın, Venezuela’nın büyükelçilik ve konsolosluklarında sandık merkezleri kurmasına izin vermediğini söyleyerek, Kanadalı yetkilileri Venezuelalıların haklarını ihlal etmekle suçladı. Lucena, “Fiziksel şiddete maruz kalmıyoruz. Ancak bu, seçimleri engellemeyi amaçlayan uluslararası bir şiddettir” dedi. Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza ise ABD’nin Venezuela’ya baskı uyguladığını söyledi.