Maduro'ya canlı yayında suikast girişimi

Venezuela'da başkent Caracas'taki askeri törende konuşma yaptığı sırada Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya yönelik bomba yüklü drone ile saldırı düzenledi. Maduro'nun olay yerinden uzaklaştığı, ancak 7 askerin patlama sonucu yaralandığı bildirildi.

Sol'un haberine göre; Venezuela İletişim Bakanı Jorge Rodriguez, Maduro'nun konuşması sırasında tören alanına üzerinde patlayıcı bulunan drone ile saldırı düzenlenmek istendiğini açıkladı. Rodriguez, Maduro'nun herhangi bir yara almadığını ve güvenli bir yerde olduğu bilgisini paylaştı.

Rodriquez ayrıca, patlama sırasında 7 askerin yaralandığını açıkladı.

MADURO'DAN AÇIKLAMA
Suikast girişimine maruz kalan Maduro, saldırının ardında "sağ kanat emperyalist güçler" olduğunu söyledi.

"Bugün bana suikast düzenlemeye çalıştılar ve her şey Venezuela aşırı sağına ve Kolombiya aşırı sağına işaret ediyor ve bu saldırının ardındaki isim Juan Manuel Santos'tur" diye konuştu.

'DEVRİM İÇİN DAHA DA KARARLIYIM'
Maduro, saldırıyı düzenleyenlerin yakalandığını ve soruşturmanın sürdüğünü ilan etti.

Venezuela lideri, "Hayattayım ve size söyleyebilirim ki devrim için savaşmaya daha da kararlıyım" ifadelerini kullandı.

'SALDIRIYI HAZIRLAYANLAR ABD'DE YAŞIYOR'
Soruşturmanın ilk aşamasıyla ilgili de bilgi veren Maduro, saldırıyı finanse edenlerin ve planlayanların ABD'nin Florida eyaletinde yaşadığını duyurdu.

Nicolas Maduro, "Umarım Trump yönetimi kıtamızdaki barışçıl ülkelerde saldırılar gerçekleştiren terörist gruplarla savaşmaya gönüllüdür" diye konuştu.

DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA
Dışişleri Bakanlığı, Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'ya yönelik saldırıyı şiddetle kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Venezuela Ulusal Muhafız Birliklerinin kuruluşunun 81. yıl dönümü vesilesiyle başkent Karakas’ta düzenlenen, Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro Moros, eşi ve oğlu, hükümet üyeleri ve askeri yetkililerin katıldığı törende meydana gelen ve Cumhurbaşkanı'nın şahsına yönelik olduğu anlaşılan saldırı büyük bir üzüntü ile karşılanmıştır. Söz konusu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.

Olay sırasında Maduro ve yakınlarının yara almadan kurtulmasının en büyük teselli olduğu vurgulanan açıklamada, patlamalar sonucu yaralandığı bildirilen 7 askere acil şifa temennisinde bulunuldu.

Açıklama şunlar kaydedildi:

"Türkiye bu zor zamanda, kardeş ve dost Venezuela halkı ve Cumhurbaşkanı Maduro, ailesi ve tüm hükümet yetkililerinin yanında yer almaktadır. Venezuela’da istikrar, refah, huzur ve güvenliğin sürmesi en büyük temennimizdir. Bu, bölgesel istikrar ve dünya barışı için de önem taşımaktadır. Cumhurbaşkanı Maduro, değerli ailesi, hükümet üyeleri ve tüm Venezuela halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."