Yeraltı dünyasının ünlü ismi Yakup Süt, İstanbul Organize polisinin düzenlediği operasyonla yakalandı

Mafya lideri Yakup Süt yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uzun süredir takip edilen Yakup Süt ve ekibine yönelik operasyon yaptı.

Pendik, Gaziosmanpaşa ve Küçükçekmece ilçeleri başta olmak üzere il genelinde daha önceden belirlenen birçok adrese saat 06.00'da eş zamanlı baskın gerçekleştirildi. Operasyona Özel Harekat Polisleri de destek verdi.

Ekipler, haklarında yakalama kararı bulunan çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında suç örgütü lideri Yakup Süt'ün de olduğu öğrenildi.

Küçükçekemece'de baskın yapılan adreslerden biri Kanarya Mahallesi'nde bulunan Leylek Caddesi oldu. 5 katlı binaya giren ekiplerin, arama ve gözaltı işlemleri devam ediyor.

YAKUP SÜT KİMDİR?

Yakup Süt 1990'lı yıllarda Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'a silahlı saldırı olayında emri veren kişi olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

"Babaların tetikçisi" olarak tanınan Süt adını Kırklareli Cezaevi'nden firar ettikten sonra uyuşturucu gemisi Lucky-S davasından sanık Nejat Daş'ı kaçırma girişimiyle duyurdu.

Süt, Daş'ı 1994'te tutuklu bulunduğu Sinop Cezaevi'nden İstanbul DGM'ye geldiği sırada Daş'ın kardeşi Murat Daş'a ait Laleli'deki bir konfeksiyon atölyesinden 10 kadar silahlı adamıyla birlikte kaçırmıştı.

Süt, Nisan 1994'te polisin Beylikdüzü'nde yaptığı bir operasyonda cinayet sanığı Dursun Ali Kılıç ve kendisi gibi cezaevi firarisi Vahit Ertuğrul'la birlikte yakalanmıştı.

Süt, yakalandıktan sonra çıkarıldığı Şişli Adliyesi'nden firar etmişti.

Yakup Süt'ün, Ardahan Hoçvanlılı olduğu söylentiler arasında. Bar, pavyon ve eğlence mekânları işletmeciliği yaptığı ileri sürülür.