Mahalle Afet Gönüllüleri Platformu (MAG) 17 Ağustos Gölcük depreminin 23. yılında yaptığı açıklamada "İstanbul siyasi rekabetlere kurban edilemez. Hizmetler konusunda ben-sen ayrımından kurtulmak gerek bu ülke bizim bu kent bizim hepimizin olduğu şiarıyla bütüncül bir afet anlayışı ile hızla dönüşüm sağlanmalı ve boşa akıtılan kaynaklar bu alana kullanılmalıdır," ifadelerini kullandı.

MAG Platformu: İstanbul depremi yaklaşıyor, acil önlemler alınmalı

17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin 23. yılında Mahalle Afet Gönüllüleri Platformu (MAG) İstanbul depremine karşı gerekli önlemler alınmadığını ifade ederek acil önlem talep etti.

MAG Platformu'nun "17 Ağustos 1999 Gölcük merkezli Marmara depreminden 23 yıl geçmesine karşın büyük yıkıntıları hala belleklerimizdeki yerini koruyor. Tam 23 yıl geçti ve beklenen İstanbul depremi her geçen gün daha da yaklaşıyor. on sekiz milyon insanın yaşadığı bu kentte hala gerekli önlemler alınmamış kentsel dönüşümler sağlanarak insanlarımızın can ve mal güvenliği sağlanamamıştır," denilen açıklamasında "Ve soruyoruz depreme dirençli bir kent olma yolunda İstanbul nerededir. Artık beklenen İstanbul depremi yaklaşıyor ve acil önlemler alınsın istiyoruz. Bizler bu ülkenin yurttaşları olarak mahallelerin gönüllü bireyleri olarak soruyoruz. Can güvenliğimiz yok; İstanbul siyasi rekabetlere kurban edilemez," ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada "Hizmetler konusunda ben-sen ayrımından kurtulmak gerek bu ülke bizim bu kent bizim hepimizin olduğu şiarıyla bütüncül bir afet anlayışı ile hızla dönüşüm sağlanmalı ve boşa akıtılan kaynaklar bu alana kullanılmalıdır. Depreme karşı önlem almayı daha ne kadar erteleyeceksiniz. Yapısal dönüşümler ranta kurban edilmeden ve kimseyi yerinden yurdundan etmeden bir an önce yapılmalıdır. Yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği her şeyin önündedir ve artık büyük acılar yaşanmasın istiyoruz. Bizler mahalle afet gönüllüleri olarak 20 yıldır afetlere karşı farkındalığı artırmak için çalışıyor ve örgütleniyoruz," denildi.

mag-platformu-istanbul-depremi-yaklasiyor-acil-onlemler-alinmali-1053034-1.

Açıklama şöyle devam etti:

"MAG PLATFORMU olarak İstanbul ve Yalova’da yüzlerce gönüllü arkadaşlarımızla mahallelerde eğitimler veriyor ve yeni gönüllülerle afetlerde mahallelerde ilk müdahale ekipleri oluşturuyoruz. Bizler Afet Gönüllüleri olarak hiç bir kurumdan yardım almaksızın tamamen kendi imkanlarımız’la çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ve her şeye rağmen gönüllüyüz. Yakın zamanda MAGDER ve MAG platformunun da sözcüsü ve başkanı olan Doç.Dr. Oğuz GÜNDOĞDU hocamızı kaybettik. O iyi bir bilim insanı olmasının yanı sıra yaklaşan İstanbul depremine vurgu yaparken mahallelerde gönüllü çalışmalarına katılmış ve eğitimler vermiştir. O ömrünün son anına kadar da bu çalışmalardan geri durmamıştır. Bu vesile ile 17 Ağustos 1999 da yitirdiğimiz yurttaşlarımızı bir kez daha anıyor ve bu uğurda büyük emekler vermiş Oğuz GÜNDOĞDU hocamızı da saygı şükran ve minnetle anıyoruz."