Mahalle muhtarı 'otizmli öğrencileri okuldan göndermek için' kampanya düzenlemiş

Aksaray’daki Mehmetçik İlkokulu'nda 42 özel eğitim öğrencisinin, diğer öğrencilerin velileri tarafından yuhlanıp, okulda istenmediğinin ortaya çıkmasının ardından yeni bir gelişme daha yaşandı. İddiaya göre okulun bulunduğu mahallenin muhtarı ‘Ben bu çocukları okuldan yollarım’ diyerek kampanya düzenledi.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, Meclis'ten bir heyet ve Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri, Aksaray'daki okulda inceleme yaptı. İddiaları araştıran heyette bulunan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Veliler kendi aralarında onlar ve bizler diye ayrışmış durumda. Otizmli çocukları okuldan uzaklaştırma vaadiyle oy isteyen bir muhtar da var. Muhtar komisyon üyeleri ile görüşmedi ve kaçtı, kendisiyle görüşemedik” dedi.

'ÇOCUKLAR KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ ALTINDA AMA BİRBİRİNDEN AYRIŞMIŞLAR'

Arık, Aksaray Valisi Ali Mantı ve İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ile yapılan toplantıda TBMM Komisyonu Başkanı AKP'li Kemal Çelik'in talebiyle Laleli Mahallesi Muhtarı Şükrü Genç'in de çağırıldığını ancak muhtarın yanıt vermediğini belirtti. Arık, "Olayın her iki tarafında yer alan ailelerle görüştük.Veliler aralarında ‘onlar' ve ‘bizler' olarak ayrılmış durumda. Çocukların okula ayrı ayrı girip çıktıkları kapı bile ayrı. Kaynaştırma eğitimi adı altında tamamen ayrışmışlar. Otizmli çocukların aileleri üzerlerinde baskı olduğundan şikayet ediyor ve olayı provoke edenlerin okul idaresi ile muhtar olduğunu söylüyor" diye konuştu.

'MUHTAR NEFRET SUÇU İŞLEDİ'

Sadece okul müdürü hakkında soruşturma açılmasının yeterli olmadığını da ifade eden Arık, "Bu duruma ortak olan idareciler hakkında da soruşturma açılmalı. Bir yıl önce, bu çocukların okuldan uzaklaştırılması için imza da toplanmış. Muhtar seçim kampanyasını ‘Ben bu çocukları okuldan yollarım. Sizin çocuklarınız mutlu olacak diye bizim çocuklarımız mutsuz mu olsun' sözleriyle kampanya düzenlemiş. Muhtar bizimle görüşmekten kaçtı. Vali'den muhtar hakkında soruşturma başlatılması ve görevinden el çektirilmesini istedik. Ayrımcılık ve nefret suçu işledi'' dedi.

NE OLMUŞTU?

Aksaray'da bulunan Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda veliler, okulda eğitim gören otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılmasını talep etmiş ve iddiaya göre, okulun çıkış saatinde bir araya gelerek, otizmli çocukları yuhalamıştı. Tepki çeken olayın ardından Valilik olayla ilgili inceleme başlattığını açıklamıştı.

cukurda-defineci-avi-540867-1.