Mahir Çayan’ı anan başkana suç duyurusu

Haber Merkezi

AKP Menemen İlçe Başkanı Muzaffer Sıtkı Yüksel, İzmir Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un CHP Menemen Kongresi’nde kullandığı “Biz kim miyiz? Biz Kızıldere’de öldürülen Mahir’iz. Biz kim miyiz? Diyarbakır Cezaevi’nde ser verip sır vermeyen İbrahim’iz” ifadeleri sebebiyle şikâyet etti. Yüksel, suç duyurusuna gerekçe olarak ise Mahir Çayan ve İbrahim Kaypakkaya’nın ‘terör örgütü’ üyesi olduğunu öne sürdü.

AYNAYA BAKSINLAR

CHP’li Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ise sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. Mahir Çayan’ı ve İbrahim Kaypakkaya’yı savunmanın suç olmadığına dikkat çeken Aksoy, “Daha düne kadar terörist dedikleri adamları kucaklayan kendileriydi. Hocaefendi diye yere göğe sığdıramadıkları adama terörist diyorlar. Terörist mi hocaefendi mi? Dönsünler aynaya baksınlar” diye tepki gösterdi.

“Deniz Gezmiş de Mahir Çayan da, İbrahim Kaypakkaya da terörist değildi” diyen Aksoy, şunları söyledi: “Bize suç duyurusunda bulunan arkadaşların söylemleri soğuk savaş döneminin söylemleri. Bizim toplumun tamamını kucaklamamız gerekiyor. O terörist bu terörist diyerek ayrıştırıcı söylemlere gerek olmadığını düşünüyorum.”