Mahir Çayan’ın fotoğrafını sosyal medyada paylaşan bir kişi hakkında “terör propagandası” yapma suçlamasıyla dava açıldı.

Mahir Çayan’ın fotoğrafını paylaşmak da suç oldu!

Haber Merkezi

Türkiye devrimci hareketinin önderlerinden Mahir Çayan’ın fotoğrafını sosyal medyada paylaşan bir kişiye “terör propagandası” yapma suçlamasıyla dava açıldı.

Oda TV’deki habere göre N. A. isimli bir yurttaşın, sosyal medya hesabından Mahir Çayan fotoğrafları paylaşması suç sayıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, N.A.’nın Çayan ve Kızıldere ile ilgili yaptığı paylaşımlarını toplayan Başsavcılık cezalandırma istedi. İddianamede N.A. hakkında, “Basın ve Yayın Yoluyla Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçlamasıyla cezalandırılması talep edildi.

İddianamede şu ifadeler yer aldı:

“1 Nisan 2018 tarihinde, Cumhuriyet gazetesi Hüseyin Özkahraman yazdı: Kızıldere kan akıyor! “Bir döneme adını kazıyan Mahir Çayan’ı’ katledilişinin 46. yılı Kızıldere hâlâ kan akıyor!” ibare ile THKPC kurucusu Mahir Çayan isimli şahsın fotoğrafının bulunduğu yanına “faşizme karşı bir şey yapmalı Mahir Çayan olunmalı” şeklinde paylaştığı, 31 Mart 2019 tarihinde, Mahir Çayan ve 9 arkadaşının yer aldığı fotoğrafını sarı zemin üzerine kırmızı renk ve büyük harflerle ‘Kızıldere’ şeklinde paylaştığı, 7 Temmuz 2019 tarihinde, THKO kurucularından Sinan Cemgil’in fotoğrafını paylaştığı, 23 Ocak 2020 tarihinde, Mahir Çayan’ın fotoğrafı paylaştığı, şüphelinin alınan savunmasında özetle Facebook hesabı ve paylaşımlarının kendisine ait olduğunu, terör örgütleri ile bağlantısının olmadığını, paylaşmış olduğu resimlerdeki Mahir Çayan ve Sinan Cemgil’in emperyalizme karşı yapmış olduğu mücadeleden dolayı paylaştığını beyan etti.”