Bilim insanlarının felakete yol açacağını sık sık dile getirerek itiraz ettiği Kanal İstanbul projesinin 26 Haziran'da temelinin atılacağının duyurulmasına tepki gösteren Mahir Polat, "Marmara’yı kurtarmak için sabırla emek vermek gerekirken Kanal İstanbul ile ölüm fermanını hazırlamak neden?" dedi.

Mahir Polat: Marmara’yı kurtarmak gerekirken Kanal İstanbul ile ölüm fermanını hazırlamak neden?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, bilim insanlarının karşı çıktığı Kanal İstanbul Projesi'n temelinin 26 Haziran'da atılacağının duyurulmasına ilişkin olarak, "Marmara’yı kurtarmak için sabırla emek vermek gerekirken Kanal İstanbul ile ölüm fermanını hazırlamak neden?" diyerek tepki gösterdi.

Polat Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Marmara Bölgesi sanayi tesisleri ablukasıyla yıllarca tahrip edilip, ölüm noktasına geldi. Marmara’yı kurtarmak için sabırla emek vermek gerekirken Kanal İstanbul ile ölüm fermanını hazırlamak neden? Kanal İstanbul, Marmara’nın geri dönüşsüz yok oluşudur."

26 HAZİRAN'DA TEMEL ATILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen ay partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada "Bu önemli projenin, etaplar halinde yapılacak ihalesine çok yakında çıkıyor, yaz aylarında da temelini atıyoruz. Epeyce bir gecikmeyle de olsa inşasına başlayacağımız Kanalistanbul’un, şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. " şeklinde konuşmuştu.

Habertürk muhabiri Esra Nehir'in aktardığına göre Kanal İstanbul'un temeli 26 Haziran'da atılacak.