Mahir Ünal, AKP Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa ettiğini açıkladı. Ünal, "Kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim alfabemizi, dilimizi, bütün düşünmemizi yok etmiştir" yönündeki ifadeleri nedeniyle MHP lideri Bahçeli dahil pek çok siyasiden tepki almıştı.

Mahir Ünal, AKP Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa etti

Mahir Ünal, sosyal medya hesabında paylaştığı mesajla AKP Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Ünal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün itibarıyla Grup Başkan Vekilliği görevimden affımı talep ettim. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım" ifadelerini kullandı.

CUMHURİYETİ HEDEF ALAN İFADELERİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Ünal, "Kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim alfabemizi, dilimizi, bütün düşünmemizi yok etmiştir" yönündeki ifadeleri nedeniyle MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de aralarında olduğu pek çok siyasiden tepki almıştı.

Bahçeli isim vermeden Ünal'ı, "Bugünkü Türkçe’mizle düşünce oluşturamayacağımızı söylemek gerçekleri çarpıtmaktır, nesnel gelişmelere aykırıdır, dilimizi karalamaktır, nihayetinde özgüven eksikliğidir” diyerek sert bir dille eleştirmişti.

Kılıçdaroğlu da Ünal'ın "Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" sözlerine "Bu anlayış ne anlayışıdır biliyor musunuz? Bu anlayış SADAT kafasının anlayışıdır" sözleriyle tepki göstermişti. Kılıçdaroğlu, "Bu tür insanlara en güzel cevabı Gazi Mustafa Kemal Atatürk vermiş. 'Biz cahil dediğimiz zaman mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi hiç okumak bilmeyenlerden de hakikatı gören gerçek alimler çıkabilir' Daha ne desin ya!" ifadelerini kullanmıştı.