Osmaniye’de parti teşkilatına seslenen AKP’li Mahir Ünal, muhalefeti hedef aldı, "20 yıldan beri de bu ülkede iktidar olarak güven ve istikrarı sağlamış AK Parti'ye laf söylüyorlar" ifadelerini kullandı.

Mahir Ünal muhalefeti hedef aldı: Güven ve istikrarı sağlamış AK Parti'ye laf söylüyorlar
Fotoğraf: AA

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "İktidar olma hazırlığı yapma sürecinde bile beceriksiz olanlar, iktidar olmuş, 20 yıldan beri de bu ülkede iktidar olarak güven ve istikrarı sağlamış AK Parti'ye laf söylüyorlar" diye konuştu.

Ünal, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası’nda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla basına kapalı toplantıda bir araya geldi.

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde parti teşkilatı 3'üncü kademe toplantısında yaptığı konuşmada, muhalefeti hedef alan Mahir Ünal, “İktidar olma hazırlığı yapma sürecinde bile beceriksiz olanlar, iktidar olmuş, 20 yıldan beri de bu ülkede iktidar olarak güven ve istikrarı sağlamış AK Parti'ye laf söylüyorlar” ifadelerini kullandı.

'BUNLAR KOALİSYONLARA, PARÇALI YAPIYA ALIŞTI'

Ünal, şöyle konuştu:

"20 yıldan beri biz iktidardayız ama 72 yıldan beri iktidar olamayan bir siyasi parti var. 72 yıldan beri iktidara gelemeyen bu siyasi parti, yerel seçimlerde Ankara, İstanbul ve İzmir'i kazanınca bir heyecana kapıldı. 'Seçimi kazanabilir miyiz?' umuduyla iktidar hazırlığı yapmaya başladılar. Bakın daha iktidar hazırlığı yapıyorlar. Şimdi bu iktidar hazırlığı yapmaya çalışanlara baktığınızda bırakın iktidar olmayı, iktidar hazırlığı yapma sürecinde bile beceriksizler. İktidar olma hazırlığı yapma sürecinde bile beceriksiz olanlar, iktidar olmuş, 20 yıldan beri de bu ülkede iktidar olarak güven ve istikrarı sağlamış AK Parti'ye laf söylüyorlar. Önce saygı duymayı öğrenmeleri gerekir çünkü onların hayal ettiklerini biz gerçekleştirmişiz. AK Parti kurulmuş ve kurulduktan 15 ay sonra AK Parti iktidar olmuş. 20 yıl iktidarda kalmak kolay bir mesele değildir.

Bunlar koalisyonlara, parçalı yapıya alıştı. Bunlar 3'lü, 4'lü, 5'li yapılara alıştılar. Bunlar 4'lü, 5'li yapılar arasında fitne çıkarıp çekişmelere, o çekişmeler esnasında da bu ülkenin enerjisinin, fırsatlarının, gelişim yeteneğinin kaybolmasına alıştılar. O yüzden şimdi yine 6'lı masayı kurdular. 6'lı masa bize koalisyonları, kayıp yılları, çekişmeleri, anlaşmazlıkları, krizleri hatırlatıyor. Yahu siz daha Libya tezkeresi konusunda anlaşamadınız."

AA