AKP Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, yeşil toplu hesaplarla küfrü, dezenformasyonu ve hakaretleri görünür kıldıklarını söyledi

Mahir Ünal: Yeşil küreye teşekkür etmeliler, küfrü görünür kıldı

AKP Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, “etik farkındalık” iddiasıyla başlatılan “yeşil küre” uygulaması hakkında konuştu.

Hürriyet’ten Hande Fırat’a konuşan Ünal, “Amacımız dezenformasyonu, hakareti, küfrü görünür kılmaktı. Bence yeşil küreye teşekkür etmeliler. Yeşil küre hepsini görünür kıldı. ‘Mahir Ünal sosyal medyayı düzenlemeye çalıştı’ iddiası doğru değil, tüm amacım farkındalık yaratmaktı” dedi.

Dijital ortamlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Ünal, sosyal ağların ve arama motorlarının verilerine dikkati çekerken “Google benim geçtiğimiz 15 yıl üzerinden yaptığım aramaların verisine sahip. Benimle ilgili benim bilmediğimi biliyor. WhatsApp benim eşimle tartışmalarımı biliyor. Instagram’da hangi resmin üzerinde kaç saniye kaldığım bilgisine sahipler. Bu insan beyninin hack’lenmesi gibi bir şey. Türkiye bir karar aşamasındadır. Bir yol haritası ile milli ve yerli teknolojilerle siber vatanı korumalı. Kendi verisini bir hammadde olarak gören, buna uygun içerik üreten bir toplum olmalıdır. Aksi halde zihinleri veri sömürgeciliğinin bağımlısı olmuş gençler ortaya çıkacaktır.” diye konuştu.

Ünal, sosyal paylaşım sitesi Twitter’a da “Biz de diyoruz ki, ‘Kardeşim, gel bizim muhatabımız ol. 55 milyon vatandaşımız senin kullanıcın! Yasal yükümlülüğü olan temsilcilik aç, bizim muhatabımız ol” diyerek seslendi.

Ünal, “Twitter’ın Almanya ve Fransa’nın egemenlik hakkını kabul ettiğini” de söyledi.

AKP 'etik farkındalık' yaratmak amacıyla Twitter'da profillerin yanına yeşil top konulması çağırı yapmış, yeşil top sahibi hesaplar kadınları tehdit edip çok fazla küfür edince uygulama sona erdirilmişti.

mahir-unal-yesil-kureye-tesekkur-etmeliler-kufru-gorunur-kildi-749157-1.