AKP’li Bergama Belediyesi’nin yapmak istediği ‘Millet Bahçesi Projesi’ ikinci kez yargı tarafından engellendi. Proje nedeniyle mağduriyet yaşayacak esnafın; mülkiyeti belediyeye ait taşınmazlar ile ilgili riskli yapı kararının iptali istemi ile açtığı davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mahkeme AKP’li belediyeye bir kez daha ‘dur’ dedi

Aycan KARADAĞ

AKP’li Bergama Belediyesi tarafından 14 Eylül Stadyumu'nu da içerisine alan ve 51 bin 569 metrekarelik alana yapılmak istenen 'Millet Bahçesi Projesi' nedeniyle mağduriyet yaşayan stat esnafı, açtığı üç ayrı davadan ikincisi de olumlu sonuçlandı. Mülkiyeti belediyeye ait taşınmazlar ile ilgili riskli yapı kararının iptali istemi ile açılan davada İzmir 5.İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Karara sevinen stat esnafları, “Mahkemenin son davada verdiği karar umutlarımızı bir kez daha arttırdı. Bizler hiçbir siyasi oluşumun içinde değiliz. Sadece ekmeğimizin peşindeyiz. Burada 86 esnaf ve 310 çalışan var. Hepimizin aileleri var. Kara kış öncesi işyerlerimizi kaybedersek ne yaparız. Esnaflar olarak bizlere verilen sözlerin tutulmasını ve mağduriyetimizin kaldırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandılar.

NE OLMUŞTU?

Bergama'da 14 Eylül Stadyumu'nu da içerisine alan ve 51 bin 569 metrekarelik alana yapılmak istenen 'Millet Bahçesi Projesi' nedeniyle mağduriyet yaşayan 86 esnaf, üç ayrı dava açmıştı. Esnaf dükkânlarının yıkımı için belediye yönetimi tarafından 9 Kasım tarihinde açılan ihale sonrası açılan ilk davada mahkeme, yapılan ihalenin hukuka ve mevzuata aykırı olduğu ileri sürülerek, yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Üçüncü dava ise projenin imar planlarına karşı açılmıştı.