KESK'e bağlı Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu'nun Zonguldak'tan Urfa Akçakale'ye sürgün edilmesi mahkeme kararıyla durduruldu.

Mahkeme, Haber-Sen Genel Sekreteri Damatoğlu'nun sürgün edilmesine dur dedi

Sendikal faaliyetleri gerekçe gösterilerek Zonguldak’tan Urfa’nın Akçakale ilçesine sürgün edilen KESK Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu’nun itirazını değerlendiren mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kararla birlikte Damatoğlu Zonguldak’taki görevine geri dönebilecek.

‘ADALET YERİNİ BULMUŞTUR’

Karara ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Damatoğlu da, “PTT’nin ulusal ve uluslararası yasalara aykırı olarak hukuksuz bir biçimde uygulamaya koyduğu sürgün işlemim, mahkeme kararıyla son bulmuştur. Adalet yerini bulmuştur.! “Gerçek barış adaletin varlığıdır.” Biran önce hak ettiğim eski görev yerime dönmeyi ve çalışmayı bekliyorum” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

PTT yönetimi, salgın sürecinin başından bu yana PTT emekçilerinin sorunlarını kamuoyuna duyuran Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu'nu Zonguldak’tan Urfa’ya sürgüne göndermiş, Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu ise yürütmenin durdurulması için hukuki süreç başlatmıştı.