Adana Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, kuzenleri E.A.’nın cinsel istismarına maruz bırakılan iki çocuk için Balcalı Hastanesi’nden “Çocukların anlatımlarına itibar edilip edilmeyeceğine" dair rapor istedi.

Mahkeme istismara uğrayan çocuklardan 'itibar raporu' istedi

Adana’da 5 ve 11 yaşlarındaki iki kuzenine cinsel istismarda bulunan 17 yaşındaki E.A. hakkında "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "Çocuğun cinsel istismarı" suçlamalarıyla açılan davanın 4'üncü celsesi Adana Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ne görüldü. Celseye; sanık ve avukatı, mağdurların ailesi ve avukatları ile bazı tanıklar katıldı.

Mahkeme heyeti, daha önceki duruşmada bazı tanıklar dinlendiği için bu celsede tanıkların dinlemesine gerek duymadı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, mahkeme heyeti, çocukların psikolog eşliğinde alınan ifadelerinde istismara uğradıklarını doğruladığını ancak "Çocukların anlatımlarına itibar edilip edilmeyeceğine" dair Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nden yeniden rapor alınmasına karar verdi.

‘YENİDEN RAPOR TALEBİ TRAVMAYA NEDEN OLABİLİR’

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 12 Ocak 2021’e erteledi. Dava dair Adana Kadın Platformu üyesi Avukat Sevil Aracı Bek, Adana Adliyesi Taş Binası önünde bilgilendirmede bulundu.

Mahkemenin "Çocukların anlatımlarına itibar edilip edilmeyeceğine" dair Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nden yeniden rapor alınmasına değinen Bek, çocukların anlatımlarına itibar edileceğine dair raporların olduğunu ve çocukların yeni travma yaşamaması için rapor talebinden bulunmadıklarını söyleyerek, davanın takipçisi olacaklarını vurguladı.