Yargıdaki yavaş işleyiş ve araştırma zafiyeti skandal bir karara neden oldu. Antalya 1’inci Aile Mahkemesi, annesinin erkek arkadaşının istismarına maruz kalan ve anneannesine verilen küçük çocuğun itiraz üzerine tekrar anneye verilmesini kabul etti. Avukat Öztürk, "Çocuğumuz için kamuoyu desteği istiyoruz" dedi

Mahkemeden skandal cinsel istismar kararı
Fotoğraf: Serra Akcan / csgorselarsiv.org

Mustafa BİLDİRCİN

Antalya’da, annesinin erkek arkadaşının cinsel istismarına uğrayan çocuk, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin girişimleri ile annesinden alınarak anneannesine verildi. Savcılık, istismar iddialarına yönelik soruşturma başlattı.

Çocuğun annesi, savcılıkta istismar soruşturması devam ederken Antalya 1’inci Aile Mahkemesi’ne çocuğun kendisine verilmesi için başvurdu. Yerel mahkeme, çocuğun anneye iadesine onay verdi.

AVUKAT ÖZTÜRK: ANNE İSTİSMAR OLAYINDAN MAHKEMEYE BAHSETMEMİŞ

Yerel mahkemenin kararının ardından polis ve icra müdürü, çocuğu teslim almak için anneannenin evine gitti. BirGün’e konuşan Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin gönüllü avukatlarından Saadet Öztürk, karara itiraz edildiğini ancak hem adli tatil hem de itirazlara yönelik kararların geciktirilerek alınması nedeniyle bu skandalın yaşandığını söyledi.

Tedbir kararlarının beyan üzerine, çok araştırma yapılmadan alındığının altını çizen Öztürk, “Çocuğun yeniden kendisine verilmesini isteyen ve anneannesi çocuğu kaçırmış gibi davranan anne, istismar olayından mahkemeye hiç bahsetmemiş” ifadelerini kullandı. Çocuğun yeniden anneanneye verilmesi için mücadele ettiklerini belirten Öztürk, “Çocuğumuz için kamuoyunun desteğine ihtiyaç duyuyoruz” dedi.