İzmir'de kaldırımda oynayan 6 yaşındaki Mihrimah Gece Akalın'a çarpıp ölümüne neden olduğu suçlamasıyla 6 yıla kadar hapsi istenen Emrullah Güzel hakkında devam eden davada, Karşıyaka 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nin görevsizlik kararı vermesinin ardından dosyayı görüşen Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi de görevsizlik kararı verdi. Dosya, davaya kimin bakacağının belirlenmesi için dosya İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'ne gönderildi.

Mahkemeler görevsizlik verdi, Mihrimah'ın öldüğü kaza dosyası bölge adliye mahkemesine gitti

İzmir'in Çiğli ilçesinde kaldırımda oynayan 6 yaşındaki Mihrimah Gece Akalın'a çarpıp ölümüne neden olduğu suçlamasıyla 6 yıla kadar hapsi istenen 22 yaşındaki Emrullah Güzel hakkında Karşıyaka 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nin görevsizlik kararı vermesinin ardından dosyayı görüşen Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi de görevsizlik kararı verdi. İki mahkeme arasındaki uyuşmazlık üzerine davaya kimin bakacağının belirlenmesi için dosya İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'ne gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Emrullah Güzel yönetimindeki kamyonet, geçen yıl 6 Ağustos günü saat 20.30 sıralarında, Güzeltepe Mahallesi 8156 Sokak'ta, iddiaya göre freninin boşalması sonucu kontrolden çıkıp kaldırımda oynayan 2 çocuğa çarptı. Çocuklardan Mihrimah Gece Akalın, kamyonet ile ağaç arasında sıkıştı. Aracın geri çıkarılmasına yardım eden sürücü Güzel, daha sonra kaçtı. Hafif yaralanan Esila Ç., ambulansla hastaneye götürüldü. Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Mihrimah ise kurtarılamadı.

ÇARPIP KAÇTI, TAHLİYE EDİLDİ

Kazadan sonra kaçan Emrullah Güzel, gözaltına alınmasının ardından çıkarışdığı mahkemece tutuklandı. Emrullah Güzel hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle Karşıyaka 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Güzel, görülen ilk duruşmada tahliye edildi.


Mihrimah Gece AkalınMihrimah Gece Akalın

GÖREVSİZLİK KARARLARI DOSYAYI AĞIR CEZA MAHKEMESİNE GÖNDERDİ

2022’nin Eylül ayında görülen duruşmada mütalaasını sunan savcı, Güzel'in olayda olası kastı olup olmadığının tartışılması için dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesi talebinde bulundu. Hakim de kasten öldürme suçunun oluşup, oluşmadığına ilişkin delillerin takdir ve değerlendirme görevinin üst mahkeme olan ağır ceza mahkemesine ait olduğuna hükmedip, görevsizlik kararı verdi. Dava dosyası Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Karşıyaka 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde iddia makamı, mütalaasında iddianamedeki olayın anlatılış şekli ve deliller birlikte değerlendirildiğinde bu suça bakma görevinin asliye ceza mahkemesinde olduğunu ve karşı görevsizlik kararı verilmesi talebinde bulundu.

KARARI BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ VERECEK

Mütalaanın ardından mahkeme heyeti, iddianamedeki anlatım, suça el konmasına ilişkin tutanaklar, yargılama aşamasında icra edilen keşif, keşfin ardından alınan bilirkişi raporu ve tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde, olayda sanık Güzel'in aracın içinde olmadığına kanaat getirdi. Bu nedenle suça bakma görevinin asliye ceza mahkemesinde olduğuna hükmeden mahkeme heyeti, karşı görevsizlik kararı verdi.

İki mahkeme arasındaki görev uyuşmazlığı üzerine dosyanın İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verildi.

(DHA)