CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, arabuluculuk sınavında kanunun aramış olduğu 70 puan şartını geçtiğini ve başarılı olduğunu söyledi

Mahmut Tanal: Arabuluculuk sınavını geçtik, başarılıyız

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, arabuluculuk sınavına ilişkin, "Kanunun aramış olduğu sınır 70 puan sınırıdır. 70 puan sınırını geçmiş durumdayız, onun için başarılıyız" dedi.

Tanal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında TBMM Genel Kurulundaki bütçe görüşmeleri sırasında konuştu. Arabuluculuk sınavının test usulü çoktan seçmeli bir sınav olduğunu belirten Tanal, "Sınır 70'ti, 70'i geçmiş durumdayız. Bu kurumun tanıtılması amacıyla sınava girmiştik" diye konuştu.

Tanal Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile yaşadığı "Düzce turizm kenti mi, değil mi?" tartışmasını da hatırlattı.

Bakan Ersoy'un görüşmelerde "Kıyı şeridi olan, turizm bölgesi belediye ve illerde atık su arıtma tesislerini biz yapıyoruz" dediğini aktaran Tanal, kendisinin "Düzce Akçakoca'nın atık su arıtma tesisini yapacak mısınız?" sorusuna ise "Düzce ili turizm alanı değil, kıyı bandı yok" yanıtını verdiğini anlattı.

Düzce'nin görülmeye değer bir cennet olduğunu söyleyen Tanal, "Sayın Bakan'ın Düzce'yi turizm kenti saymamasının nedeni acaba kendisine ait turistik tesisler olmamasından mı kaynaklanıyor? Kriteri nedir?" diye sordu.

Tanal, Bakan Ersoy'a "Köstek olmayın destek olun, Düzce'yi daha yukarılara taşıyalım" çağrısında bulunarak, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün bu duruma karşı çıkması gerektiğini savundu.

AA