Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesine ilişkin davada 7 sanığın tutukluluğunun devamına hükmedildi.

Mahmutyazıcıoğlu cinayeti davasında tutukluluğa devam kararı

Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun 27 Ocak'ta Yeşilköy Balıkçılar Çarşısı'ndaki restoranda uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin 20 sanığın yargılandığı davada 7 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesince konferans salonunda yapılan duruşmaya 7 tutuklu ve bir kısım tutuksuz sanık ile avukatları katıldı. Mahmutyazıcıoğlu'nun eşi Ece Erken ve ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu ile avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada öz alan avukatı da Mahmutyazıcıoğlu'nun olay günü hareketlerini etkileyecek kadar alkol alıp almadığının sorulması için Fikret Orman'ın tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Tutuklu sanık Ali Yasak ise "Benim oradaki amacım uzaklaştırmaktır. Benim orada zarar verme niyetim olsaydı ona zarar verebilirdim. Mekana gittikten 2-3 dakika içinde gerçekleşti. Ben gittiğimde Şafak küfür ediyordu. Hareket etme mecali olmayan bir insanı çekerek uzaklaştırmaktan başka yolum yoktu. 130 kiloyu sırtıma alıp götüremem. Benim olaya dahlim yok, tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Diğer tutuklu sanıklar da tahliyelerini istedi.

Söz verilen tutuklu sanıkların avukatları da müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme, 7 tutuklu sanığın bu hallerinin devamına, Seren Serengil'in de aralarında olduğu bir kısım tanıkların dinlenmesine ve haklarında zorla getirilme kararları çıkartılmasına karar vererek, Fikret Orman'ın tanık olarak dinlenmesinin yargılamaya katkı sağlamayacağından reddine hükmetti.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İDDİANAME

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 61 sayfalık iddianamede 27 Ocak'ta Yeşilköy'deki restoranda ateşli silahla yapılan saldırı sonucu Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürüldüğü, Murat Bilmez'in ise yaralandığı belirtiliyor.

İddianamede sanıklar Abdulkadir Kara ve Ali Yasak hakkında "tasarlayarak kasten öldürmeye iştirak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahla kasten yaralamaya iştirak", "silahla birden fazla kişiyle birlikte iş yerinde geceleyin yağmaya teşebbüs" ve "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya bulundurma" suçlarından da 3 yıl 9'ar aydan 12 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

Aralarında Kadir Yasak'ın da bulunduğu 8 sanık hakkında benzer suçlardan ağırlaştırılmış müebbet ile 3 yıl 9'ar aydan 10 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası öngörülen iddianamede, 9 sanığın da "suçluyu kayırma" suçundan 6'şar aydan 5'er yıla, sanık Batuhan Aldatmaz'ın ise "suçluyu kayırma" ve "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlarından 1 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

(AA)