Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetini işlediği iddia edilen Kadir Yasak ve Ali Yasak'ın da aralarında bulunduğu 9 şüpheli daha bu sabaha karşı düzenlenen eş zamanlı operasyonlar sonucu gözaltına alındı.

Mahmutyazıcıoğlu cinayetinin baş şüphelileri Kadir Yasak ve Ali Yasak yakalandı

Beşiktaş eski yöneticisi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada gözaltı sayısının 11'e yükseldiği belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında cinayeti işlediği iddia edilen Kadir Yasak ve Ali Yasak da var.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Mahmutyazıcıoğlu'nun 27 Ocak'ta Yeşilköy Balıkçılar Çarşısı'nda uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin çalışması devam ediyor.

Soruşturma kapsamında şüphelilerin yakalanması için 19 adrese baskın düzenleyen ekipler, cinayeti işlediği öne sürülen Kadir Yasak ile Ali Yasak'ın da aralarında bulunduğu 9 kişiyi daha gözaltına aldı.

Sağlık kontrolü için hastaneye gönderilen şüpheliler, daha sonra emniyete götürülecek.Soruşturma kapsamında olay günü gözaltına alınan U.C.B. ve G.K'nin de emniyetteki işlemleri sürüyor.

Polis ekiplerinin, cinayete ilişkin çalışması devam ediyor.

MAHMUTYAZICIOĞLU CİNAYETİ VE İDDİALAR

Mahmutyazıcıoğlu, Bakırköy'de bir balıkçı restoranında kimliği belirsiz kişilerce yapılan silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Olaya ilişkin 2 kişi gözaltına alınmıştı.

Alaattin Çakıcı’nın da avukatlığını yapan Mahmutyazıcıoğlu'nun bir emlak satışında yaşanan anlaşmazlık sonucu 65 bin TL’lik bir alacak nedeniyle öldürüldüğü iddia edilmişti.

Öte yandan dün (28 Ocak) Mahmutyazıcıoğlu’nu vurduğu ileri sürülen iki kişinin görüntüleri ortaya çıkmıştı. Görüntülere el koyan polisin, iki şüpheliyi gözaltına aldığı iddia edilmişti.

AA-DHA