Almanya'nın Main Taunus Bölgesi'nde öğrencilere destek veren okul hizmetlileri, çalışma koşullarından iyileştirme beklerken, yaz tatilinde zorunlu, ücretsiz izne çıkarılma, çalışma saatlerinde 2 Euro'ya varan düşük ücret ve yıllık 10 gün daha az izin içeren yeni iş sözleşmesi ile karşılaştı.

Main Taunus’ta okul hizmetlileri haklarını arıyor

FRANKFURT

Almanya'nın Main Taunus Bölgesi okullarında engelli ve öğrenme zorluğu çeken öğrencilere destek veren çalışanlar hakkını arıyor. Main Taunus Bölgesi'ne ait Dienstleistungsgesellschaft Taunus (DGT) adlı kamu şirketinin çalışanlarına yaz tatilinde ücretsiz izinli sayma, saat ücretlerinde 2 Euro indirimin yanı sıra, yıllık izinlerinin 30 günden 20 iş gününe indirilmesini içeren yeni bir iş sözleşmesi imzalatmak istediği kaydedildi. DGT'nin yeni iş sözleşmesi teklifi, çalışanların büyük tepkisine neden oldu.

Okullarda öğrenme zorluğu çeken öğrencilere destek veren DGT çalışanları, kamu hizmet sendikası Ver.di ile birlikte konuyu irdelemek için kent merkezindeki Hoffheim Salonu'nda bir araya geldi. Toplantıda çalışanların DGT teklifinin düşük maaşların daha da aşağıya çekeceğini, yıllık on izin gününden de feragat etmelerinin söz konusu olamayacağını vurguladıkları belirtildi.

Sol Parti (Die Linke) Hoffheim teşkilatı, öğrenci sayısının ve çalışanların iş hacminin her geçen gün arttığına dikkat çekerek böyle bir sözleşme karşısında çalışanların istifa ederek farklı alanlara yönelebileceği uyarısında bulundu.

DGT Müdürü Jürgen Fisch, Alman basınına verdiği demeçte çalışanlardan ücretleriyle ilgili değişiklik istediklerini reddetmediği görüldü. Alman basınında yer alan konuyla ilgili haberlere göre Main Taunus Bölgesi'nin pandemi sırasında daha az vergi alabildiği, şirketlerine de daha az bütçe ayırabildiği, DGT'nin de çalışanlardan bu yönde istekleri olduğu kaydedildi.

DGT çalışanları Ver.di sendikasıyla birlikte 4 Temmuz'da duruma dikkat çekmek için miting düzenleyecek.