Rize Emniyet Müdürlüğü'ne silahlı saldırı düzenlendi. Rize İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi saldırıda yaşamını yitirdi.

Makamında vurulan Rize Emniyet Müdürü Verdi, hayatını kaybetti

cukurda-defineci-avi-540867-1.

Rize Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelen silahlı saldırıda, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi hayatını kaybederken 3 polis memuru da yaralandı.

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, makamında tayin nedeniyle sorun yaşadığı belirtilen trafik polisi tarafından vuruldu. Hastaneye ağır yaralı olarak kaldırılan Verdi, burada yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgiye göre, Derepazarı ilçesinde görevli polis memuru İ.S, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile görüşmek üzere İl Emniyet Müdürlüğüne geldi.

Cep telefonu ve silahını güvenlikte bırakarak Verdi'nin makamına giren İ.S, bir süre görüştükten sonra buradan ayrıldı.

Cep telefonu ve silahını aldıktan sonra geri dönen İ.S, koşarak girdiği makam odasında, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma memuru Yiğit Can Köksal'ı silahla vurdu.

Emniyet Müdürü Verdi ile yer değişikliği için görüşmek istediği öğrenilen İ.S gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ve 2 polis memuru saldırıda yaralandı. Hastaneye kaldırılan Verdi, burada hayatını kaybetti.

rize-emniyet-muduru-altug-verdi-makaminda-vuruldu-540971-1.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, makamında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Emniyet Müdürü Altuğ Verdi olayının incelemek üzere Rize'ye geldi. Doktorlardan bilgi aldıklarını belirten Soylu, "Ellerinden gelen bütün gayreti ortaya koyuyorlar. Müdahale devam ediyor. Elbette üzüntümüz büyük. Tabii güvenlik mesleği esas itibarıyla zor bir meslek. Bir taraftan hem terörle mücadele edeceksiniz bir taraftan da bu işlerle uğraşacaksınız. Çok sevdiğimiz bir, aynı zamanda da çok iyi bir yönetici kardeşimizi kaybettik. Allah rahmet eylesin. Şimdi zannediyorum annesi ve babası hem eşi Mersin'den geliyorlar. Eşiyle bir değerlendirme yapacaklar. Ondan sonrası gerekli hazırlıklar yapılacak" dedi.

Saldırganın ilk ifadesini verdiğini kaydeden Bakan Soylu, "Şimdi ilk ifadesi üzerinden değerlendirme yapmak çok doğru olmaz. Hem Başsavcılık gerekli ifadeleri aldılar. Bugün görüş günü. Emniyet teşkilatında genel bir usuldür. Personelle ilgili talepler söz konusuyla emniyet müdürleri bu görüşmeleri yaparlar. Bu teşkilat içerisinde çok süre gelen bir kaidedir bu. Saat 14.30 sularında bu görüşme gerçekleşti. Bir takım taleplerde bulundu. Silah ve cep telefonu dışarıda bırakılarak içeri girilir. Hem personel müdürümüzün daha sonra da il emniyet müdürümüze bu saldırıyı gerçekleştirdi. Orada koruma polisi dışarıdan olayı duyup, müdahale edince bir el ateş edince saldırganı yaraladı. Saldırgan da ona ateş açtı. Gelip silahını bırakarak teslim oldu. Bundan sonrası Başsavcılığımızın meselesidir" diye konuştu.

YILDIRIM: BENİM DE YAKIN KORUMALIĞIMI YAPMIŞTI

TBMM Başkanı Binali Yıldırım yaptığı açıklamada, "Benim de yakın korumalığımı yapan emniyet müdürümüze Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bakan Yardımcımız ve Emniyet Genel Müdürümüz Rize'ye hareket ediyor" dedi.

Rize Valisi Kemal Çeber ise saldırgan polisle ilgili olarak "O şahısla ilgili polis memuru diyemiyorum, o hainle ilgili sessiz sakin kendi halinde birisiymiş, cezasını çekecek" dedi.

Çeber şöyle konuştu:

"Arkadaşlarla görüşüyor. Görüşmeden sonra tabi bunlar görüşmeye girerken tedbirler alınmakla beraber dışarıya çıkıyor. Silahını ve teçhizatını aldıktan sonra ani ve hızlı bir şekilde makama geri dönüyor. Ve sonra hiçbir şey demeden Altuğ müdürümüz ve personel şube müdürümüz var. Önce onları, sonra koruma arkadaşı yaralıyor.

Altuğ müdürümüz durumu ağır geldi. Arkadaşlarımız her türlü müdahaleyi yaptı ancak az önce kaybettik. Mekanı cennet olsun. Vatan sağ olsun. Hepimiz çok üzgünüz.

Bu kişi bir üniversite kazanmış. İl merkezine gelmek istemiş. Planlama var, herkesin bir görevi var. Bu sanıyorum uygun görülmemiş. Buraya da konuyu görüşmeye gelmiş. Muhtemelen istediği sonucu da alamadı. Biz ilk etapta o hainle ilgili de bir şey daha sorduk. Bu sıkıntısının dışında sessiz, sakin bilinen birisi. Tabi o bunun cezasını çekecek. Ama olan Altuğ müdürümüze, teşkilatımıza oldu. Yaralılarımız nispeten iyi. İkisi de ameliyata alındı."

Saldırgan polisin fotoğrafı da servis edildi:

makaminda-vurulan-rize-emniyet-muduru-verdi-hayatini-kaybetti-541000-1.