Bekçiler tarafından şiddete maruz bırakılan Avukat Mürsel Ünder için hukuk örgütleri açıklama yaptı. Açıklamada "Makbul avukat olmayacağız" denildi.

"Makbul avukat olmayacağız"

HABER MERKEZİ

Bekçiler tarafından darp edilen Avukat Mürsel Ünder için İstanbul Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nde basın açıklaması yapıldı. Çağdaş Hukukçular Derneği, Çağdaş Avukatlar Grubu ve Avukat Dayanışması’nın da içinde olduğu on iki hukuk örgütü Ünder’e uygulanan şiddete karşı susmayacaklarını dile getirdi.


Ünder’in GBT dayatmasını kabul etmediği için şiddete maruz bırakıldığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi: “Meslektaşımıza yönelik gerçekleştirilen saldırı münferit değildir. Biz avukatlar ve temsil ettiğimiz savunma hiç olmadığı kadar büyük bir saldırı altındadır. Kolluk şiddeti her alanda varlığını hissettirmektedir. Saray rejiminin, direnenler başta olmak üzere tüm topluma uyguladığı baskıdan biz avukatlar da nasibimizi almaktayız. İstedikleri makbul avukat olmayacağımızı, biat etmeyeceğimizi ve susmayacağımızı bir kez daha tekrar ediyoruz.”

“Biz gücümüzü ne saraydan ne de düzenden alıyoruz” diyen avukatlar açıklamalarına şöyle devam etti: “İnsanca, adil ve onurlu bir yaşam hakkını hukuk düzleminde savunuyoruz. Meslektaşımızın elini kırma noktasına getirenler, darp edenler, insanlık onurunu ters kelepçeyle sınamaya kalkışanlar bilsinler ki bizi böyle susturamayacaklar, bastıramayacaklar, sindiremeyecekler. Biz avukatlar savunmayı savunmaya yine ön saflardan devam edeceğiz. Tüm hukuksuzluklarınızın, ihlal ettiğiniz haklarımızın hesabını soracağız. Hiçbir meslektaşımızı düzeninizin keyfi uygulamalarıyla hırpalamasına izin vermeyeceğiz. Onursuz şiddet politikanızın üzerimizde tahakküm kurmasına müsade etmeyeceğiz.”

Avukat Mürsel Ünder 16 Ocak Pazar akşamı Söğütlüçeşme metrobüs durağında bekçi şiddetine maruz kalmıştı. Bekçilerin Ünder’e GBT kontrolü yapmak istemesi ile başlayan süreç, avukatın ters kelepçeyle gözaltına alınmasıyla devam etmişti.