Makine Kimya’nın A.Ş. olmasına mühendislerden tepki

EKONOMİ SERVİSİ

AKP’nin mühimmat, silah, roket, patlayıcı üretimi ile TSK, polis ve jandarmanın en büyük tedarikçisi olan Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nu KİT olmaktan çıkartıp, şirketleştirecek yasa teklifine ilişkin tepkiler devam ediyor. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, kamu hizmetlerinin ticarileştirilmesine dayalı bir rant ekonomisi kuran AKP’nin şimdi de Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nu (MKEK) özelleştirmeye çalıştığına dikkat çekti.

MKE’nin ülkede ihtiyaç duyulan çeşitli silah, patlayıcı madde, teçhizat ve malzemelerini ekonomik bir şekilde üretmek ve pazarlamak amacıyla, 1950 yılında kanunla kurulduğunu hatırlatan Koramaz, “Kurulduğu günden itibaren kalkınma planları ve yıllık programları çerçevesinde, savunma ve sivil savunma ihtiyaçlarına doğrultusunda yaptığı üretimle Türkiye’nin en büyük ve en stratejik kamusal yatırımlarından birisi olmuştur” dedi.

MKEK’in ülkenin en önemli ve stratejik yatırımlarından biri olduğunu belirten Koramaz, “MKEK’in varlıklarının yağmalanmasına, çalışanlarının iş güvencesinin ortadan kaldırılmasına izin vermeyeceğiz. Ülkemize ve zenginliklerimize sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Koramaz açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “TMMOB, her zaman olduğu gibi ülke ve halk çıkarları ile meslektaşlarımız ve bütün MKE çalışanlarının yanında saf tutacaktır.Türkiye’nin geleceği, iktidar politikalarının yıkıcılığının aksine kamu işletmeciliğinde, planlama, kalkınma, planlı sanayileşme, tam istihdam ve adil bölüşüm politikalarındadır.”