Tez-Koop-İş Sendikası Başkanı Özdemiroğlu, işten çıkarılan Makro Market işçileri için tüm sendikalara destek çağrısında bulundu

Makro Market işçilerine destek çağrısı

BİRGÜN / ANKARA

İşten çıkartılan Makro Market işçileri için açıklama yapan Tez-Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Özdemiroğlu, “Makro Marketten yasal hakları ödenmeden işten çıkarılan işçilerin yanındayız” dedi.

İşten çıkarılan Markro Market işçileri ve CHP Milletvekillerinin katılımı ile bir basın toplantısı düzenleyen Özdemiroğlu, şunları söyledi:

“Ekonomik kriz gerekçesi ile yüzlerce firmanın konkordato ilan etti. Bu firmaların arasında yurt genelinde 250’nin üzerinde mağazası olan Makro Market de var. 6 bin 500 çalışanı olan bu market zinciri, bazı mağazalarını, ülke genelinde farklı firmalara devretti ya da kapattı.

Kayseri Makro Market mağazaları, Adem Çelik’in sahibi bulunduğu Taze Market’e devredildi. Bu mağazalarda çalışmakta olan işçilere ‘burada çalışmaya devam edeceksiniz’ denildikten çok kısa bir süre sonra hiçbir yasal hakkı ödenmeden işten çıkarıldı. Samsun’daki Makro mağazalarında da aynı senaryo oynandı ve yüzlerce işçi hiçbir yasal hakkını alamadan işlerini kaybetti.”

Sendika olarak Makro Marketten yasal hakları ödenmeden işten çıkarılan işçilerin yanında olduklarını belirten Özdemiroğlu, tüm sendikaları Makro Market işçilerinin mücadelesine destek olmaya çağırdı.