BirGün’e konuşan Malatya Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, arama kurtarma personeli sayısında büyük eksiklikler oluğunu belirterek, “Dağıtım ve organizasyonda da ciddi sorunlar var” dedi. Kızıldaş, dün yaptıkları çadır talebinin de bugün itibarıyla halen karşılanamadığını söyledi.

Malatya Arguvan Belediye Başkanı: Dağıtım ve organizasyonda ciddi sorunlar var

Mustafa BİLDİRCİN

Malatya Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, kent genelindeki ve ilçedeki arama-kurtarma faaliyetleri ile mevcut duruma yönelik bilgi verdi.

Özellikle kent merkezi ve Doğanşehir ilçesinde halen enkaz altında bulunan çok sayıda yurttaşın olduğunu belirten Kızıldaş, arama kurtarma ekiplerinin yetersiz olduğunu belirtti.

HALEN ÇADIR ULAŞMADI

Çalışmalarda kullanılacak iş makinası konusunda büyük eksiklikler yaşandığını kaydeden Kızıldaş, şunları söyledi:

“Maalesef dağıtım ve organizasyonunda büyük eksiklikler var. Yardımlar ancak bugün ulaşabiliyor. Malatya merkezdeki vatandaşlarımızı, depremden görece daha az etkilenen ilçemize taşıyor, burada misafir ediyoruz. Hava koşulları çok kötü, fırtına ve tipi var. Ekiplerimiz 24 saat çalışarak ekmek, su ve gıda yardımı götürmeye çalışıyor. Malatya’da ciddi anlamda çadır ihtiyacı var. Biz de dün çadır talebimizi yetkililere ilettin ancak halen bize çadır ulaşmadı.”