Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Malatya'da, hayatta kalan yurttaşlar soğuk hava ve açlıkla mücadele ediyor. Kentin birçok noktasına ekiplerin ulaşmadığı ifade edilirken, yurttaşlar ekmek ve su dahi bulamadıklarını ifade ediyor.

Malatya’da yurttaşlar yardım bekliyor: "Ekmek yok, su yok"

İsmail ARI

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da büyük bir yıkıma yol açtı.

Kahramanmaraş'ta dün sabaha karşı gerçekleşen 7.7'lik depremin ardından aynı gün öğlen 13.24'te 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Yapılan son resmi açıklamalara göre 10 kentte 3 bin 419 yurttaş hayatını kaybetti, 20 bin 534 kişi de yaralandı.

AÇLIKLA MÜCADELE EDİYORLAR

Depremden en fazla etkilenen ve en az fazla can kaybının olduğu kentlerden biri de Malatya oldu. Hayatta kalan yurttaşlar dondurucu soğuk ve açlıkla mücadele ediyor. Malatya’nın birçok noktasına ekiplerin ulaşmadığı ifade ediliyor.

Malatya Merkez’deki Paşaköşkü Mahallesi’ndeki yurttaşlar, kar nedeniyle yolların kapalı olduğunu, yardım ekiplerinin bölgeye ulaşmadığını, ekmek ve su dahi bulamadıklarını ifade ediyor.

Bölgedeki yurttaşlar, “Yollar kar nedeniyle kapalı. Bölgedeki akaryakıt istasyonları da ‘benzin, mazot yok’ diyor. Kendi imkanımızla dahi bölgeden uzaklaşamıyoruz. Bizim bulunduğumuz alana ilk andan beri kimse gelmedi. Çocuklar, yaşlılar sokakta. Yiyeceğimiz yok. Marketler de fırınlar da kapalı. Kar eritip içiyoruz. Dün ekmek bulabildik sadece. Odunumuz akşama biter. Tahta falan topladık onları yakıp ısınmaya çalışıyoruz. Tüm kentte akaryakıt bulunamıyor. Kente yardıma geleceklerin yedek yakıt getirmelerini talep ediyoruz” dedi.