Malatya dernek ve STK’ları, Fenerbahçe ile oynanan Süper Lig karşılaşmasında verdiği kararlar nedeniyle Ali Şansalan’a düdük astırmak için TFF’yi protesto edecek

Malatyalılar, Ali Şansalan’a düdük astırmak için kolları sıvadı

Süper Lig’in 29. Hafta mücadelesinde Fenerbahçe deplasmanında 3-2’lik bir mağlubiyet alan Yeni Malatyaspor’da, karşılaşmanın hakemi Ali Şansalan hedef tahtasına oturtuldu. Emre Belözoğlu ile girdiği hava topu mücadelesinin ardından ikinci sarı kartı görerek oyun dışı kalan Gökhan Töre’nin pozisyonuna itiraz eden Malatyalılar, 3 ilde TFF’yi protesto edecek.

Malatya dernek ve STK’larının organize ettiği protestoda, İstanbul, Ankara ve Malatya’da eş zamanlı olarak TFF binası önünde tepki bildirisi okunacak. Malatya dernek ve STK’ları, karşılaşmanın hakemi Ali Şansalan’ın hakemlik kariyerinin bitirilip, düdük astırılması çağrısında bulunacaklar.

malatyalilar-ali-sansalan-a-duduk-astirmak-icin-kollari-sivadi-750402-1.

NE OLMUŞTU?

Süper Lig'in 29. hafta mücadelesinde, Süper Lig'de kalma mücadelesi veren Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe deplasmanına gitmişti. Maçın 65. dakikasında Emre Belözoğlu ile hava topu mücadelesine giren Gökhan Töre, ikinci sarı kartı görerek oyun dışında kalmıştı. 10 kişi kalan Yeni Malatyaspor karşısında Fenerbahçe 1-0 öne geçmiş, ardından Yeni Malatyaspor art arda bulduğu gollerle skoru 2-1'e getirmeyi başarmıştı. Ancak bir kişi eksik olan Yeni Malatyaspor skoru koruyamayarak maçı 3-2 kaybetmişti.

Maçın ardından Gökhan Töre'nin ikinci sarı kartla kırmızı kart görerek oyundan atılmasına sebep olan pozisyon çokça tartışılmış, Emre Belözoğlu Gökhan Töre'nin kendisine bir darbesinin olmadığını açıklamıştı.